Românii cu bani își cumpără case în străinătate, de teama războiului. Țările în care vor să plece

Românii cu bani își cumpără case în străinătate, de teama războiului. Țările în care vor să plece / Foto: Pixabay
Românii cu bani își cumpără case în străinătate, de teama războiului. Țările în care vor să plece / Foto: Pixabay

Tot mai mulți români își cumpără case în străinătate, de teama războiului.

Teama de război îi face pe toți mai mulți români să își cumpere case în străinătate. Potrivit agențiilor imobiliare, aceștia preferă țări frecventate în mod tradițional pentru vacanțe, ca Italia, Grecia sau Spania, transmite Pro Tv. Cererile ar fi crescut în ultimele două săptămâni, iar cei care își caută o casă peste hotare sunt în general români cu o situație financiară bună.

Ioana are 40 de ani și doi copii de 13 și 17 ani. Locuiesc în Craiova, la șapte ore de Kavala, unde și-au cumpărat o casă cu trei dormitoare.

″Am ales Grecia pentru că este mai aproape de România, te urci în mașină și ai plecat. Părinții noștri sunt undeva în afara orașului și probabil îi vom lua cu noi. Achiziția am făcut-o din două motive: trebuie să ai ceva și în altă țară, pentru că vedeți ce se întâmplă acum și să ai unde să tragi, ca să zic așa... Atunci cu siguranță voi pleca. Când voi simți că ceva nu e în regulă, voi pleca imediat.”, a spus Ioana Gorun.

"Dacă lucrurile se degradează aici, ne vom muta imediat"

Dan Mirea este un român dispus să dea 85.000 de euro tot pentru o casă în Grecia. El va pleca împreună cu soția și cu pisica. Băiatul lor este doctorand în Statele Unite.

”Suntem în mijlocul unei tranzacții. De la a avea un plan, am trecut la acțiune. Inflația uriașă, care afectează rezervele și situația războiului din Ucraina, care, sigur, nu e îngrijorătoare acum, dar e bine să stăm cu urechea ciulită. Dacă lucrurile se degradează aici, ne vom muta imediat. E un loc pe care ni-l dorim și îl considerăm mai protejat decât locul în care suntem acum.”, a spus Dan Mirea, antreprenor.

”Sunt foarte mulți care mă sună. De exemplu joi, vin vineri, vineri sâmbăta vedem casa, luni iau o decizie. Într-o săptămână iau o decizie și semnează contractul de cumpărare, ceea ce nu se întâmpla înainte. În ultimele săptămâni e adevărat că e un aflux de cereri, nu pentru închiriat. Sunt mulți interesați să cumpere și să cumpere cât mai repede.”, a declarat Adela Minae, reprezentanta unei agenții de turism din Grecia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel