Tatăl premierului britanic Boris Johnson, acuzat de două femei de atingeri nepotrivite

Două femei îl acuză de contacte fizice nedorite pe tatăl premierului britanic Boris Johnson.

O deputată conservatoare şi o jurnalistă îl acuză pe Stanley Johnson, tatăl premierului britanic Boris Johnson, de atingeri nepotrivite, transmite  Agerpres, citând dpa. Partidul Laburist, de opoziţie, a cerut marţi declanşarea unei anchete.

Caroline Nokes, membră a parlamentului de la Londra din partea Partidului Conservator şi fostă ministru, l-a acuzat pe Johnson senior că a sărutat-o cu putere pe ceafă la conferinţa din 2003 a partidului. Dezvăluirea ei a determinat-o şi pe ziarista Ailbhe Rea, specializată în politică, să afirme că politicianul, fost europarlamentar "a pipăit-o" la o conferinţă în 2019.

Ce spune tatăl lui Boris Johnson



Stanley Johnson a declarat că "nu îşi aminteşte deloc" de Nokes şi a refuzat să facă alte comentarii. Partidul Conservator nu a răspuns încă dacă va avea loc o anchetă în urma acuzaţiilor, aşa cum a cerut ministrul de interne din umbră, laburistul Nick Thomas-Symonds.

Nokes a mai afirmat că la vremea respectivă nu a făcut nimic şi că îi este ruşine pentru asta, dar că acum ar acţiona.

După ce a aflat despre dezvăluirea deputatei, Rea a scris pe Twitter ce i s-a întâmplat ei şi şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Nokes "pentru că a vorbit despre ceva ce n-ar trebui să i se întâmple nimănui, în special din partea tatălui prim-ministrului".

Ministrul de interne Damian Hinds nu a promis ancheta, ci a declarat doar că "dacă va fi nevoie de o anchetă, dacă acesta este cursul de acţiune potrivit, atunci desigur că asta se va întâmpla".

Stanley Johnson, în vârstă de 81 de ani, a fost membru al Parlamentului European din 1979 până în 1984 şi a fost învins la alegerile pentru acelaşi for în 2005.

Doliu în familia lui Boris Johnson. A murit mama premierului

Charlotte Johnson Wahl, mama premierului britanic Boris Johnson, a decedat la vârsta de 79 de ani, a relatat cotidianul The Telegraph, transmite marţi Reuters.

Johnson Wahl, care era pictor profesionist, a murit pe 12 septembrie la un spital din Londra, a scris publicaţia, care citează o declaraţie din partea familiei. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel