Doliu în familia lui Boris Johnson. A murit mama premierului

Charlotte Johnson Wahl, mama premierului Boris Johnson, a decedat la vârsta de 79 de ani.

Charlotte Johnson Wahl, mama premierului britanic Boris Johnson, a decedat la vârsta de 79 de ani, a relatat cotidianul The Telegraph, transmite marţi Reuters, scrie Agerpres. 

Johnson Wahl, care era pictor profesionist, a murit luni la un spital din Londra, a scris publicaţia, care citează o declaraţie din partea familiei.

Cum a fost descrisă mama premierului



În 2019, la congresul anual al Partidului Conservator, Boris Johnson a descris-o pe mama sa drept o autoritate superioară în cadrul familiei.

Voi cita autoritatea supremă din familia mea - mama mea - şi apropo, pentru elevii curioşi în legătură cu divizările din familia mea pe subiectul UE, vreau să ştiţi că am păstrat asul în mânecă - mama mea a votat pentru 'ieşire' (a Regatului Unit din UE, n.red.), a spus Johnson cu acel prilej.

Diagnosticată cu boala Parkinson



Potrivit publicaţiei britanice citate, Charlotte Johnson Wahl fusese diagnosticată cu boala Parkinson când avea vârsta de 40 de ani.

Încerc să pictez în fiecare zi dacă pot, deşi merg mult la spital. Încă reuşesc să pictez, cu toate că mâna mea va face brusc o mişcare care este absolut neintenţionată şi acest lucru aproape mă face să plâng, declara ea într-un interviu acordat în 2008 pentru The Telegraph. 

Guvernul britanic, sub focul criticilor după achiziţii de opere de artă modernă la Downing Street

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a intrat sub focul criticilor după ce s-a aflat că au fost cheltuite aproape 100.000 de lire sterline (138.000 de dolari) pe două opere de artă modernă ce urmează a fi expuse pe pereţii de la Downing Street 10, sediul guvernului din Londra,a relatat DPA, scrie Agerpres. 

Conturile Colecţiei de Artă a Guvernului arată că au fost cheltuite 70.200 de lire pe o pictură a artistei din Belfast Cathy Wilkes, a relatat Daily Mirror. Alte 18.775 de lire sterline au fost cheltuite pe un set de lucrări ale artistului fotograf nord-irlandez Willie Doherty.

Lucrările au fost plătite prin Fondul Colecţiei de Artă a Guvernului, format în mare parte din contribuţii ale donatorilor, dar suplimentat din banii contribuabililor.

Cheltuielile au atras critici din partea parlamentarilor opoziţiei, care le-au catalogat drept un lux inutil în momentul când guvernul se confruntă cu decizii grele privind reducerea cheltuielilor şi majorări fiscale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel