Tariq Ramadan, detenţie provizorie în Franţa. Cerere respinsă

Tariq Ramadan, personaj controversat al islamului în Europa este menţinut în detenţie provizorie în Franţa.

Curtea de Apel din Paris a confirmat miercuri respingerea unei a doua cereri de punere în libertate a islamologului elveţian Tariq Ramadan, aflat de şase luni în detenţie provizorie pentru acuzaţii de viol pe care el le contestă vehement, informează joi AFP.

Tariq Ramadan, 55 de ani, este încarcerat după ce a fost pus sub acuzare la 2 februarie pentru presupusa violare a două femei, ale căror acuzaţii au zdruncinat popularitatea acestui personaj controversat al islamului în Europa. După ce în mai a fost respinsă o primă cerere, apărarea a depus această nouă cerere la 19 iulie, în urma unei confruntări cu prima femeie care l-a acuzat, Henda Ayari.

În sprijinul cererii sale, apărarea lui Tariq Ramadan a invocat din nou starea lui de sănătate - teologul elveţian suferă de scleroză în plăci, dar tratamentul împotriva ei a fost considerat compatibil cu încarcerarea lui la Fresnes, în regiunea pariziană - şi 'incoerenţele şi nepotrivirile' din depoziţiile reclamantelor.

Confruntări

O confruntare între Tariq Ramadan şi a doua femeie care a formulat acuzaţii, supranumită 'Christelle', a fost fixată pentru 18 septembrie, după amânarea celei prevăzute pentru 18 iulie, din motive medicale invocate de partea civilă. O primă confruntare a avut loc la 1 februarie.

O a treia femeie, Mounia Rabbouj, a depus de asemenea plângere în Franţa împotriva lui Tariq Ramadan, pentru violuri. În acest dosar, el a fost plasat deocamdată sub statutul intermediar de martor asistat, iar investigaţiile continuă.

Dosar de proxenetism

Teologul, care neagă orice agresiune, a recunoscut că a avut o relaţie extraconjugală cu Rabbouj, fostă damă de companie şi protagonista unui proces pentru proxenetism, alături de fostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn. În arest, islamologul a recunoscut că s-a întâlnit cu Henda Ayari şi 'Christelle' în public, o singură dată cu fiecare, dar a negat orice raport sexual cu acestea. În Elveţia, o a patra femeie a depus plângere pentru viol împotriva lui.

Vezi și: Tensiuni comerciale internaționale. FMI a găsit vinovatul principal. Nu e SUA


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel