Țările baltice intenționează să cumpere împreună lansatoare multiple de rachete

Țările baltice intenționează să cumpere împreună lansatoare multiple de rachete  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Țările baltice intenționează să cumpere împreună lansatoare multiple de rachete / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Țările baltice doresc să coopereze în achiziționarea de lansatoare multiple de rachete cu rază lungă de acțiune.

Miniștrii apărării din Lituania, Letonia și Estonia, care s-au întâlnit, vineri, la baza forțelor aeriene lituaniene din Šiauliai, au discutat despre o posibilă cooperare în privința achiziționării de lansatoare multiple de rachete cu rază lungă de acțiune - transmite Delfi.

"Acesta ar putea fi un nou proiect pe termen lung pentru dezvoltarea forțelor regionale comune ale statelor baltice" - a declarat ministrul lituanian al apărării, Arvydas Anušauskas, precizând că acest proiect se află în stadiul de evaluare.

Ministrul Anušauskas și omologii săi din Estonia și Letonia, Kalle Laanet și Artis Pabriks, au convenit asupra coordonării acțiunile țărilor baltice înaintea exercițiilor strategice ruso-belaruse "Zapad 2021" și au solicitat Rusiei și Republicii Belarus să asigure transparența acestor manevre militare. Totodata, cei trei miniștri ai apărării din statele baltice au condamnat politicile agresive ale Rusiei față de Ucraina și au convenit să-și coordoneze acțiunile în sprijinul eforturilor Kievului de a continua integrarea euroatlantică. Miniștrii care au discutat despre proiecte comune în cadrul reuniunii au salutat importantul progres în consolidarea capacității de observare a mării în Marea Baltică, precizează Deschide.

Lituania, Letonia și Estonia au expulzat diplomați ruși

NATO şi cele trei ţări baltice - Estonia, Letonia şi Lituania - au anunţat vineri că vor expulza în total patru diplomaţi ruşi, în semn de solidaritate cu Republica Cehă, care a expulzat 18 membri ai ambasadei Rusiei la Praga ca urmare a suspiciunii că serviciile secrete ruse au fost implicate în explozia de la un depozit de muniţii din 2014, transmit AFP şi Reuters.

Ministerul de Externe lituanian a afirmat că Vilniusul va expulza doi membri ai personalului ambasadei Rusiei în semn de solidaritate cu Cehia în legătură cu acest incident fără precedent şi periculos, în timp de Estonia şi Letonia au indicat că vor expulza câte un diplomat rus. Persoanele care fac obiectul acestor expulzări au folosit acoperirea diplomatică pentru a spiona, a precizat şeful diplomaţiei lituaniene Gabrielius Landsbergis (citește mai multe AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel