Țările africane susțin Palestina și condamnă intervențiile Israelului

Pixabay
Pixabay

Țările africane susțin Palestina în conflictul ce se află în prezent în desfășurare. Uganda, Kenya, Somalia și Tanzania cer comunității internaționale să facă presiuni asupra Israelului. 

Țări din Africa, precum Kenya și Uganda, susțin palestinienii aflați sub asediu din partea armatei israeliene. În marile orașe din estul continentului african au fost organizate marșuri de susținere. 

Marele muftiu din Uganda, Sheikh Shaban Ramadhan Mubajje, a solicitat comunității internaționale să rămână fidelă principiilor consacrate de pace care se aplică în conflictul iudeo-palestinian. Tot acesta a cerut facilitarea unei soluții care să asigure suveranitatea completă a Palestinei pe teritoriul său. Muftiul a condamnat luptele sângeroase și atacul asupra moscheii Al-Aqsa.     

În mai multe moschei din țară, imamii s-au folosit de predica cu ocazia sărbătorii de Eid Mubarak, pentru a condamna atrocitățile comise de în Fâșia Gaza.    

Vezi și: Forensic architecture. Cum își croiește drum la sol armata israeliană

Ministrul somalez pentru afaceri externe,  Balal Mohamed Osman, a condamnat atacul Israelului asupra civililor palestinieni, transmite AA.com.     

„Somalia condamnă invadarea forțelor israeliene a moscheii Al-Aqsa și atacurile împotriva poporului palestinian, care nu se poate apăra”, a precizat ministrul într-un comunicat. 

Tanzania se alătură Somaliei și Ugandei

În Tanzania, o adevărată mișcare socială a fost pornită online, cerând comunității internaționale să facă presiuni asupra Israelului pentru a opri bombardamentele din Palestina. Petrider Paul, un militant pentru drepturilor femeilor africane și membru al Consiliului consultativ al tinerilor din Africa, condamnă, la rândul său, atrocitățile. 

„Am susținut cu mândrie în 2013 - 2015 mișcarea #PalestinianLivesMatter, cu ajutorul ambasadei Palestinei în Tanzania. Liderii globali pot face mai mult”, a spus acesta

Israelul, în mijlocul unor zile de foc

Sudul și centrul Israelului sunt vizate de o nouă ploaie de rachete. Hamas a susținut că a lansat 90 de rachete în sud, la Ashdod și Ashkelon. De asemenea, o rachetă ar fi lovit direct o clădire din Ramle. Noua ploaie de rachete a venit în timp ce au apărut informații potrivit cărora armata israeliană se pregătește pentru o posibilă ofensivă terestră în Gaza. 

Armata israeliană a menţinut ambiguitatea în legătură cu operaţiunile împotriva grupurilor islamiste din Fâşia Gaza. Bombardamentele s-au intensificat în cursul nopţii de joi spre vineri, iar armata israeliană a anunţat că sunt utilizate capabilităţi aeriene şi unităţi terestre.

Vezi și: O nouă ploaie de rachete peste Israel. Aeroportul Ben Gurion și trei orașe, vizate de bombardamente / VIDEO+FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel