Tăriceanu: Îi mulțumesc președintelui pentru ce a făcut pentru România

''A orientat România decisiv și definitiv spre NATO și UE. A fost acea personalitate care, prin profilul moral și profesional, a inspirat înceredere tuturor partenerilor țării noastre astfel încât integrarea în spațiul euroatlantic de libertate și prosperitate să fie posibilă," sunt câteva dintre cuvintele lui Călin Popescu Tăriceanu. 

Poate trebuie amintit că în 1999 președintele Constantinescu și-a dat acordul pentru survolarea teritoriului României de către aviația NATO, care urma să bombardeze Belgradul. Decizia a fost ulterior aprobată de Parlament, după o dezbatere tumultoasă și cu o opoziție foarte puternică. A fost o decizie nepopulară, care a contribuit într-o măsură importantă la erodarea cotei de încredere a Președintelui. Dar a avut curajul și viziunea să înțeleagă că numai cu astfel de atitudini România își câștigă statutul de adevărat aliat și partener în cadrul NATO. Și, ca Președinte, a avut de plătit pentru această decizie, acesta a fost „prețul curajului". Probabil că această carte ar fi putut fi intitulată "Prețul demnității, prețul curajului".

Îi mulțumesc lui Emil Constantinescu pentru ce a făcut pentru România. O privire retrospectivă spre mandatul său ne dă posibilitatea să facem diferența între un om de stat și un politician," a scris Călin Popescu Tăriceanu pe facebook. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel