Tăriceanu, despre dezbaterea din PE: "Concurs de epitete..."

Călin Popescu Tăriceanu a declarat despre recenta dezbatere din PE că ar fi fost un concurs de epitete şi atacuri ale europarlamentarilor români din opoziţie.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că, în cadrul dezbaterii de miercuri din Parlamentul European cu privire la modificarea legilor Justiţiei din România, a asistat la 'un concurs de epitete şi atacuri aruncate de către europarlamentari români, reprezentanţi ai partidelor din opoziţie, împotriva adversarilor politici.

Tăriceanu consideră că 'ar fi greu de imaginat ca un lider al Partidului Democrat din Statele Unite în vizita la Bruxelles să afirme despre criticile dure pe care preşedintele republican Trump le-a adus Departamentului de Justiţie din SUA, nu mai devreme de săptămâna trecută, că reprezintă o încălcare fără precedent a principiilor statului de drept'.

'Ar fi de neînchipuit ca acelaşi lider să catalogheze protestele de stradă împotriva preşedintelui Trump ca manifestări ale voinţei populare şi ca argument pentru a respinge rezultatele votului. Există o regulă de aur pe care reprezentanţii oricărui stat puternic din lume o respectă: nu exporţi bătălia politică internă şi nu îţi ponegreşti ţara pentru un iluzoriu câştig, a scris Tăriceanu pe Facebook.

[citeste si]

Potrivit acestuia, nu acelaşi lucru se poate spune despre europarlamentarii români care reprezintă partidele de opoziţie.

În cadrul dezbaterii de miercuri din Parlamentul European cu privire la reforma justiţiei, am asistat la un concurs de epitete şi atacuri aruncate de către europarlamentari români împotriva adversarilor politici. S-au invocat protestele unei minorităţi dezinformate - mulţi dintre reprezentanţii acesteia, aşa cum recunoştea inclusiv preşedintele PNL într-un recent interviu, aduşi de opoziţie în stradă - pentru a clama încălcarea democraţiei în România. Aceşti politicieni fără coloană vertebrală au făcut mult rău României în ultimii ani, prin campanii de dezinformare şi manipulări la Bruxelles', a spus Tăriceanu.

El i-a felicitat în schimb pe europarlamentarii Norica Nicolai, Mircea Diaconu şi Renate Weber, dar şi pe europarlamentarii PSD, pentru 'modul în care au susţinut interesele României la Bruxelles şi pentru modalitatea demnă în care au răspuns, miercuri, cu mult calm şi cu argumente precise la injuriile politicienilor pe care opoziţia din România i-a trimis în PE'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel