Tăriceanu, acuze la adresa lui Iohannis

Președintele Senatului trimite săgeți către președintele Klaus Iohannis.

"Am urmărit cu interes discursul președintelui de la bilanțul Ministerului Public, având în vedere că în ultima săptămână a preferat să adopte o tăcere profundă în privința deciziei CCR referitoare la acțiunea neconstituțională a DNA, structură din cadrul Ministerului Public, împotriva Guvernului.

"Președintele nu își înțelege rolul constituțional"

Mă așteptam ca președintele să își exercite rolul constituțional și să atragă atenția procurorului general, Ministerului Public, cu privire la abuzurile procurorilor. Președintele, chiar și după ce Curtea Constituțională a constatat o încălcare a separației puterilor în stat, a avut un discurs în același stil cu care ne-a obișnuit, unul laudativ la adresa procuraturii, fără a scoate o vorbă despre abuzurile și încălcările legii fundamentale. Prin astfel de mesaje, președintele arată că nu își înțelege rolul său constituțional și că este gata să gireze abuzuri ale instituțiilor de forță, pentru câștiguri politice de moment.

Prin prezența sa, dar și prin discursul abordat, președintele nu a făcut altceva decât legitimeze discursul pe care procurorul general l-a avut în ultima perioadă, unul de încurajare a acțiunilor DNA despre care s-a dovedit că au reprezentat o încălcare gravă a Constituției. Speram ca președintele să îi spună procurorului general să o lase „mai încet” – pentru a folosi cuvintele lui Klaus Iohannis - cu utilizarea ca armă politică a instituției pe care o conduce, și să solicite ca procurorii să acționeze în deplin respect pentru lege, Constituție și drepturile cetățenilor. Un astfel de pasaj în discursul președintelui ar fi fost un semnal important, având în vedere că în România, în ultima perioadă, încălcarea drepturilor omului a devenit o problemă poate la fel de gravă precum corupția.", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina personală de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel