Țara NATO care tocmai a propulsat stocul de arme al Ucrainei - nu sunt SUA

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Ucraina a obținut un impuls masiv în ceea ce privește armamentul din partea Germaniei, membră a NATO, în cadrul unei noi tranșe de ajutor militar dezvăluită luni.

"Veste excelentă de la prietenii noștri germani! Mulțumim pentru sprijinul vostru constant!" a declarat Ministerul Apărării al Ucrainei pe rețelele sociale, anunțând că armata de la Kiev va primi mai multe vehicule blindate de transport personal, sisteme de apărare antiaeriană și muniție pentru lupta continuă împotriva Rusiei, notează Newsweek.

Forțele ruse au înaintat în unele părți ale regiunii Donbas în ultimele luni, în timp ce Ucraina suferă de lipsuri de muniție și echipament. Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a apelat la aliații săi occidentali pentru sprijin suplimentar, afirmând că trupele sale sunt împiedicate de lipsa de proiectile.

În cadrul celui mai recent pachet de ajutor militar, Germania a furnizat încă 10 vehicule blindate de transport personal "Marder", un al doilea sistem antiaerian Skynex, aproape 30.000 de gloanțe pentru tunul antiaerian "Gepard", muniție pentru tancul Leopard 2, rachete pentru sistemul Iris-T și alte provizii.

Aceste evoluții survin la scurt timp după ce cancelarul german Olaf Scholz a declarat că aliații Ucrainei din Europa trebuie să continue să ofere asistență, după ce Washingtonul a aprobat recent un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari, în urma a luni de negocieri.

Scholz a descris pachetul de ajutor militar din SUA drept "un semnal încurajator și necesar."

"Dar vreau să spun clar că decizia Statelor Unite nu ne eliberează pe noi, aici, în Europa, de sarcina de a continua să ne extindem sprijinul pentru Ucraina, astfel încât țara să se poată apăra împotriva agresorului," a spus el.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat luni, într-o conferință de presă cu Zelenski, că "nu este prea târziu" pentru Ucraina să câștige războiul.

"Ucraina a fost depășită din punct de vedere militar timp de luni de zile - fiind nevoită să-și raționeze muniția. Aceasta înseamnă că mai puține rachete și drone rusești au fost doborâte. Și Rusia a putut să înainteze pe linia frontului," a spus el.

"Dar nu este prea târziu ca Ucraina să învingă. Mai mult sprijin este pe drum."

NATO "lucrează din greu pentru a răspunde nevoilor urgente ale Ucrainei," a spus Stoltenberg.

"Și am fost clar că dacă aliații se confruntă cu alegerea între atingerea țintelor de capacitate NATO sau sprijinirea Ucrainei, ar trebui să sprijine Ucraina și să pună în aplicare planuri pentru a-și reumple stocurile," a adăugat el. "Stocurile pot și vor fi reumplute. Vieți pierdute nu pot fi niciodată recuperate."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel