Taiwan, apel la SUA în condițiile tensiunilor cu China

Tasi Ing-wen, liderul Taiwanului, a făcut un apel către Statele Unite invocând presiuni din partea Chinei.

Preşedintele taiwanez Tasi Ing-wen a cerut joi susţinere din partea SUA, după ce a afirmat că Beijingul a izolat Taiwanul pe plan internaţional şi a prejudiciat pacea din regiune, informează dpa.

Tsai a făcut aceste declaraţii în timp ce-i ura bun venit lui William Brent Christensen, noul director al Institutului American, care este de facto Ambasada SUA în Taiwan. Relaţiile dintre Taiwan şi SUA constituie un fundament pentru pace şi stabilitate în regiunea India-Pacific, a declarat Tasi citat de Central News Agency, subliniind că ţările care gândesc la fel trebuie să-şi exprime în mod serios îngrijorarea faţă de 'acţiunile arbitrare' ale Chinei.

Pierderi pentru Taiwan

Potrivit liderului taiwanez, recenta suspendare a relaţiilor între El Salvador şi Taipei, schimbările globale din cursele aeriene în ceea ce priveşte modul în care acestea se referă la Taiwan, precum şi pierderea dreptului de a găzdui anul viitor Jocurile Olimpice de Tineret din Asia de Est toate acestea s-ar datora presiunilor din partea Chinei.

Taiwanul are propriul guvern din 1949, când naţionalişti chinezi s-au refugiat aici după ce au pierdut războiul civil în faţa comuniştilor în China. Beijingul consideră autoguvernarea democratică taiwaneză parte a teritoriului său.

Vezi și: Preşedinta Taiwanului, discurs în SUA, cu riscul de a provoca furia Chinei


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel