TĂIERI SALARII! Ministrul Violeta Alexandru, către Orban: REGRET să informez așa ceva!

Violeta Alexandru
Violeta Alexandru

Violeta Alexandru l-a informat pe premierul Ludovic Orban despre situaţia salariilor care nu au fost achitate integral.

"Am văzut informaţii în presă vizavi de plăţi de salarii care au fost făcute parţial, fără a fi incluse unele drepturi salariate care erau prevăzute în contractul de muncă. Care este cauza?", a întrebat-o premierul Ludovic Orban pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, la începutul şedinţei de Guvern.

"Domnule prim-ministru, regret să vă informez că în cursul serii trecute, printr-o adresă a inspectorului şef de la Inspecţia Muncii mi s-a adus la cunoştinţă că nu mai sunt fonduri în bugetul Inspecţiei Muncii, respectiv ale Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, pentru salariile aferente lunii noiembrie.

La solicitarea mea de a-mi explica cum s-a ajuns la acestă situaţie, în condiţiile în care la rectificarea bugetară am solicitat atât Ministerului Muncii, cât şi instituţiilor din coordonare să-mi comunice eventuale necesităţi în vederea prezentării lor în Guvern, nu am primit nicio asemenea solicitare de la Inspecţia Muncii, respectiv de la Inspectoratele Teritoriale de Muncă. Cu toate acestea, în explicaţia pe care mi-a oferit-o înţeleg că decizia acestei instituţii a fost să plătească datorii restante rezultând din litigii între angajaţii ITM şi instituţiile, vechi de peste doi ani, lăsând astfel bugetul instituţiei fără resursele necesare pentru salarii", a răspuns Violeta Alexandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel