Tabără pentru copii supraponderali la Straja, Hunedoara

15630-Mediafax_Foto-Remus_Suciu
15630-Mediafax_Foto-Remus_Suciu

Stațiunea montană Straja găzduiește în aceste zile o tabără pentru copiii supraponderali, potrivit Agerpress. Specialiștii sportivi și nutriționiști se vor ocupa de activitățile și programul alimentar al celor mici.

[caption id="attachment_221130" align="alignleft" width="276"] mediafax[/caption]

Participanții au un program special bine stabilit pe care trebuie să îl urmeze. Acesta constă în activități sportive, mișcare și joacă, scopul fiind pierderea din greutate. De asemenea, copiii urmează și un regim alimentar strict și sănătos.

Specialiștii vor discuta și cu părinții celor mici, pentru a se asigura că aceștia vor urma un regim de viață sănătos și după incheierea programului din tabără.

“Avem un grup format din 16 copii, cu vârsta cuprinsă între 9 și 15 ani, veniți din mai multe orașe ale țării. Dacă acasă copiii sunt sedentari, își petrec o mare parte din timp în fața calculatorului și nu fac mișcare, aici noi ne străduim să le deschidem pasiunea pentru sport și pentru regim alimentar sănătos.”, a declarat Angela Huda, administratorul taberei de sănătate pentru copiii supraponderali de la Cabana Platoul Soarelui.

La numai o săptămână de la începerea programului taberei, cei mici au pierdut între 2 și 4 kilogame. Copiii vor fi obișnuiți cu un stil de viață sănătos, programul având ca scop combaterea obezității. De asemena, în următoarele zile rezultatele sunt promițătoare, datorită motivației pe care copiii o au pentru a slăbi într-un mod cât se poate de sănătos.

“Timpul alocat pentru mișcarea fizică este normal pentru copiii de vârsta lor. Ca program, în principal, dupa micul dejun, copiii parcicipă la o lecție de educație fizică și sport, la jocuri și alte activități de relaxare, prin mișcare. Imediat după prânz a fost stabilit un program de odihnă, în care copiii se pot juca chiar și pe calculator, iar apoi sunt provocați la diverse jocuri sportive, cum ar fi fotbalul, baschetul sau la o ieșire în parcul de aventură. După cină se continua cu seri tematice de carnaval, karaoke, glume, punerea în valoare a talentelor proprii”, a adăugat administratorul taberei.

Pentru a consuma un număr cât mai mare de calorii, copiii vor face drumeții prin munții Retezat și vor merge la ștrandul din orașul Lupeni.

Tabăra va lua sfârșit pe data de 22 august, ea fiind singura care funcționează în acest an. În urma interesului participanților și rezultatelor acestora, organizatorii au hotărât să organizeze tabăra și în anul care  urmează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel