Sute de ruși, printre care și Prigojin, la funeraliile blogger-ului militar ucis în explozia din Sankt Petersburg

Sute de ruși, printre care și Prigojin, la funeraliile blogger-ului militar ucis în explozia din Sankt Petersburg / Foto: Pixabay, de dendoktoor
Sute de ruși, printre care și Prigojin, la funeraliile blogger-ului militar ucis în explozia din Sankt Petersburg / Foto: Pixabay, de dendoktoor

Sute de ruși au mers la funeraliile blogger-ului militar ucis în explozia din Sankt Petersburg.

Câteva sute de persoane, inclusiv liderul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, s-au strâns sâmbătă la Moscova pentru înmormântarea lui Maxim Fomin, blogger-ul militar care sprijinea invazia ţării sale asupra Ucrainei şi care a fost ucis recent într-un atac cu bombă, transmite AFP.

Potrivit jurnaliştilor AFP la faţa locului, sute de oameni au mers la cimitirul Troekurovski din vestul capitalei ruse unde s-au adunat la sicriul lui Maxim Fomin înainte de înmormântarea acestuia.

La faţa locului a fost desfăşurată o importantă forţă de poliţie cu un control minuţios al persoanelor care se deplasau la cimitir. Mulţi dintre ei purtau haine cu un Z sau un V, semne ale sprijinului lor pentru ofensiva din Ucraina.

VEZI ȘI: Cine este femeia arestată pentru uciderea blogger-ului militar rus în explozia din Sankt Petersburg 

Mesajul lui Prigojin



Duminica trecută, Maxim Fomin, cunoscut sub pseudonimul lui Vladlen Tatarski, a fost ucis într-un atac cu bombă într-o cafenea din Sankt Petersburg aparţinând liderului grupului paramilitar Wagner.

Moscova a acuzat Kievul şi "agenţi" ai opozantului rus Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, că au fost implicaţi în asasinat. Ucraina, la rândul ei, a afirmat că este vorba de o reglare de conturi în cercurile care susţin ofensiva din Rusia.

"Vladlen Tatarski va rămâne cu noi, vocea lui va continua să răsune", a declarat sâmbătă Prigojin din cimitir, citat de agenţia de presă rusă RIA Novosti.

Originar din Donbas, Maxim Fomin a fost unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri militari pro-Kremlin, cu peste 500.000 de abonaţi pe Telegram. Influenţa acestor activişti care difuzează reportaje cu armata rusă în Ucraina şi îşi împărtăşesc analizele a crescut brusc de la începutul ofensivei, în februarie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel