Cine este femeia arestată pentru uciderea blogger-ului militar rus în explozia din Sankt Petersburg - Foto în articol

Află în articol cine este femeia arestată pentru uciderea blogger-ului militar rus în explozia din Sankt Petersburg.

O femeie de 26 de ani a fost arestată din cauza morții unui blogger militar pro-război ucis într-o explozie la o cafenea din Sankt Petersburg, scrie Sky News.

Daria Trepova a fost reținută după moartea lui Vladlen Tătarski în explozie, a anunțat Comisia de anchetă a Rusiei. Soțul femeii, Dmitri Rylov, a declarat pentru site-ul de știri rus SVTV News că deși soția sa milita împotriva războiului din Ucraina, "ea nu va ucide niciodată" și "crede că totul i-a fost înscenat".

VEZI ȘI: Explozie la o cafenea din Sankt Petersburg. Printre victime se află un blogger militar rus/ video

Între timp, Ministerul rus al Afacerilor Interne a lansat un videoclip cu Daria Trepova, în care aceasta pare să mărturisească că este vinovată, dar nu se cunosc împrejurările în care s-au făcut filmările sau dacă femeia a fost forțată să facă acele declarații.

Zeci de persoane au fost rănite în explozie



Aproximativ 30 de persoane au fost, de asemenea, rănite în explozie, 10 dintre ele fiind în stare critică, potrivit autorităților. Tatarsky, în vârstă 40 de ani, al cărui nume real era Maxim Fomin, a avut peste 560.000 de urmăritori pe Telegram. El a fost unul dintre cei mai proeminenți bloggeri militari ruși care au oferit constant comentarii despre invazia Rusiei în Ucraina.

Presa din Rusia scrie că bomba a fost ascunsă într-un bust al bloggerului, pe care suspecta i l-ar fi fost oferit cadou chiar înainte de explozie.

Oficialii din Rusia au catalogat incidentul drept un atac terorist, despre care susțin că a fost planificat de serviciile speciale ucrainene și au implicat "colaboratori" de la Fundația Anticorupție Navalnîi.

Grupul non-profit, care a investigat corupția în rândul oficialilor ruși de rang înalt, a fost fondat de liderul opoziției Alexei Navalnîi, care ispășește în prezent o pedeapsă cu închisoarea în Rusia pentru presupusă fraudă și sfidare a instanței.

Comitetul Național Antiterorist susține că Trepova este un "susținător activ" al grupării, care a fost anterior declarată "agent străin" și interzisă în Rusia.

"Ea nu ar ucide niciodată"



În pofida tuturor acestor acuzații, soțul femeii, Dmitri Rylov, spune că "ea nu va ucide niciodată".

"Cred că totul i-a fost înscenat soției mele. Sunt destul de sigur că nu ar fi putut niciodată să facă așa ceva singură", a spus el.

Rylov, care este membru al grupului marginal de opoziție Partidul Libertarian din Rusia (LPR), a declarat: "Împreună cu Daria nu sprijinim războiul din Ucraina, dar credem că astfel de acțiuni sunt inacceptabile. Sunt 100% sigur că ea nu ar fi fost niciodată de acord cu asta dacă ar fi știut".

Tatarsky a fost ucis în timp ce se afla într-o cafenea de pe malul râului Neva, în inima istorică a Sankt Petersburgului.

În declarațiile înregistrate video un martor a spus că o femeie care s-a identificat drept Nastya a pus întrebări și a făcut schimb de observații cu Tatarsky la acest eveniment. Martorul, Alisa Smotrova, s spus că Nastya i-a dat blogger-ului un bust, dar că gardienii i-au cerut să-l lase la uşă, bănuind că ar putea fi o bombă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel