EXCLUSIV  Sute de mii de ingineri au plecat din România după 1989. Costoiu, UPB: Este uriaş. Nu poate fi acoperit

Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica, a vorbit despre plecarea inginerilor din România.

Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica, s-a aflat în direct la DC News și DC News TV, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, unde a vorbit și despre inginerii români plecați peste hotare. 

”După 1989 au părăsit România circa 200.000 de ingineri și circa 20.000 de medici. Ajustăm câte un pic în fiecare an aceste cifre. Continuăm să pierdem, dar nu atât de mulți. Este uriaș. Un număr atât de mare ce nu poate fi acoperit de universitățile din România. Sunt generații întregi care au plecat din România. Cea mai mare problemă a României este lipsa forței de muncă, a plecării în masă a oamenilor instruiți aici. Continuăm să facem aceeași greșeală, o politică greșită, finanțând pe cei care vorbesc, judecă și numără ce se face. Presiunea asupra inginerilor, a medicilor, continuă să fie foarte mare și nu avem suficiente locuri de muncă. (...) Dacă în urmă cu 10 ani, 12 ani, circa 80% dintre studenții universității plecau în străinătate, vorbim despre 80%, aș vrea să subliniez, acum circa 20% dintre studenți pleacă în străinătate. Mirajul este unul extraordinar nu doar spre vest ci pleacă și spre Statele Unite și chiar spre Asia. Sunt oferte extraordinare în Singapore, Malaezia, Taiwan, Japonia, oferte extraordinare în special în zona de cercetare. Australia vine în România și racolează destul de mult în ultima perioadă”, a declarat rectorul Mihnea Costoiu. 

ADMITERE UPB 2021. Rectorul Costoiu, informații complete

Mihnea Costoiu, rector al Universității Politehnice din București, a explicat și care este procedura de admitere și ce locuri sunt disponibile pentru studenții care doresc să studieze în cadrul Universității. 

„Pe totalul celor 15 facultăți va fi o admitere unică, comparabil pentru candidați și pentru părinți cu ce se întâmplă la liceu, fac această comparație, va fi o listă cu opțiuni și în funcție de opțiunile candidatului și de media pe care o obține candidatul este repartizat la facultatea, domeniul și programul de studii pe care îl alege candidatul. Există o listă lungă cu facultățile și domeniile de studii pe care Universitatea le oferă. E o fișă electronică în care bifezi”, a mai adăugat rectorul Costoiu. 

CITEȘTE ARTICOLUL INTEGRAL DESPRE ADMITERE AICI: EXCLUSIV  ADMITERE UPB 2021. Rectorul Costoiu, informații complete: O singură lista cu OPȚIUNI

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel