Susținătorii lui Bolsonaro au blocat străzile din Brazilia, după ce Lula a câștigat alegerile / video

Susținătorii lui Jair Bolsonaro au blocat marile artere de circulație, după ce acesta a fost înfrânt în alegeri de Lula da Silva.

Șoferii de camioane din Brazilia, loiali președintelui Jair Bolsonaro, au blocat drumuri din toată țara, după înfrângerea favoritului lor de către Lula. Au fost raportate blocaje în toate statele, cu excepția a două, care au cauzat perturbări considerabile și au afectat lanțurile de aprovizionare cu alimente.

Lula a obținut 50,9% din voturile valabile împotriva celor 49,1% ale lui Jair Bolsonaro. Președintele în exercițiu nu a recunoscut nici înfrângerea și nici nu a contestat rezultatele care au divizat națiunea.

Există îngrijorări că președintele în funcție ar putea complica perioada de tranziție de două luni înainte ca Lula (nume complet Luíz Inácio Lula da Silva), fost președinte, să depună jurământul la 1 ianuarie 2023.

Șoferii de camioane au blocat principalele artere de circulație

Șoferii de camioane pro-Bolsonaro au început să blocheze drumurile din toată țara, la scurt timp după anunțarea rezultatelor alegerilor.

Până luni seara, poliția federală de autostrăzi a raportat 342 de astfel de incidente, cele mai mari proteste având loc în sudul țării. Unele dintre blocaje au fost ulterior eliminate de poliție.

Mulți șoferi de camioane au beneficiat de costuri mai mici ale motorinei în timpul administrației Bolsonaro.

De asemenea, judecătorul de la Curtea Supremă, Alexandre de Moraes, a cerut poliției să disperseze imediat blocajele. El a avertizat că toți cei care încă blochează drumurile marți vor fi amendați.

În discursul său de victorie, la scurt timp după ce rezultatele au fost făcute publice, Lula, în vârstă de 77 de ani, a abordat ruptura politică din Brazilia, care s-a adâncit și mai mult în timpul unei campanii electorale acerbe.

"Această țară are nevoie de pace și unitate. Această populație nu mai vrea să lupte", a spus el, promițând că va guverna pentru toți brazilienii și nu doar pentru cei care l-au votat, conform BBC.

Victoria lui Lula stimulează speranța pentru lupta împotriva schimbărilor climatice: Vrem stoparea defrișărilor în Amazonia

Victoria lui Luiz Inacio Lula da Silva la alegerile prezidențiale din Brazilia a stârnit speranțe cu privire la viitorul celei mai mari păduri tropicale din lume, deoarece liderul de stânga s-a angajat să combată schimbările climatice și să inverseze unele dintre politicile predecesorului său, Jair Bolsonaro.

„Brazilia este pregătită să-și reia rolul de lider în lupta împotriva crizei climatice”, în special prin protejarea Amazonului, a spus Lula la scurt timp după ce a fost declarat câștigător duminică seara.

„În guvernul nostru, am reușit să reducem defrișările din Amazon cu 80%. Acum, să luptăm pentru zero defrișări”, a scris Lula, care a fost președinte din 2003 până în 2010, pe Twitter.

Președintele ales al Braziliei a făcut campanie pe baza unei promisiuni de a proteja Amazonia, care este esențială pentru lupta globală împotriva schimbărilor climatice (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel