Urmărește emisiunea live


Suspiciuni de otrăvire? Ministrul de Externe al Ucrainei, sfaturi pentru negociatorii cu Rusia: Să nu mănânce şi să nu bea nimic

Sursă foto: Facebook Dmytro Kuleba
Sursă foto: Facebook Dmytro Kuleba

Dmitro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, i-a sfătuit pe negociatorii ucraineni să nu mănânce şi să nu bea nimic când se vor întâlni cu ruşii pentru a discuta despre pace. 

"Sfătuiesc pe oricine merge la negocieri cu Federația Rusă să nu mănânce și să nu bea nimic. Și, de preferință, să evite să atingă orice suprafață. Asta în primul rând.

În al doilea rând, toate aceste povești - că cineva a auzit ceva pe undeva, că spun niște surse - sunt multe de acest fel, pentru că toată lumea este însetată de vești, de senzațional.

Planul minimal este, în primul rând, să obținem chestiuni umanitare, iar cel maximal este să obținem încetarea focului și un acord de durată asupra acestuia.

Președintele Ucrainei a dat instrucțiuni clare delegației noastre: nu negociem oamenii, pământul sau suveranitatea. Acestea nu sunt subiect de negociere. Aici, poziția noastră este beton armat, susținută de dreptul internațional și de forțele armate ale Ucrainei, de sancțiuni internaționale care au fost aplicate Rusiei și de armele care ne-au fost date pentru a descuraja agresorul", a declarat Dmitro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, citat de Digi24.

Romani Abramovici nu ar fi fost otrăvit, ci s-ar fi îmbolnăvit din cauza unui factor de mediu

 

Oligarhul rus Roman Abramovici și negociatorii de pace ucraineni au suferit simptome de otrăvire, după o întâlnire la Kiev, la începutul acestei luni, au spus persoane familiare cu cu aceaste informații, scrie Wall Street Journal.

În urma întâlnirii din capitala Ucrainei, Roman Abramovici, care a călătorit între Moscova, Liov și alte locuri de negociere, precum și cel puțin doi membri seniori ai echipei ucrainene au dezvoltat simptome printre care ochi roșii, lăcrimare constantă și dureroasă și descuamarea feței și a mâinilor, conform surselor.

Conform unui unui oficial american, citat de Reuters, serviciile de informații sugerează că Abramovici și negociatorii de pace ucraineni s-au îmbolnăvit din cauza unui factor de mediu și nu a otrăvirii.

Declarația vine după ce Wall Street Journal și Bellingcat au raportat că Abramovici și negociatorii au suferit simptome de presupusă otrăvire la începutul acestei luni, după o întâlnire la Kiev.

Oficialul american a declarat pentru Reuters: „Serviciile de informații sugerează în mare măsură că a fost vorba de factori de mediu", adăugând: "Nu otrăvire".CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel