EXCLUSIV  Susanu: Covasna, singurul județ fără controale ANPC la grădinițe. Decizia magistraților

Justitia
Justitia

Sorin Susanu, șef regional al ANPC Brașov a declarat la interviurile DCNews că județul Covasna este singurul în care nu se pot efectua controale la grădinițe ca urmare a unor hotărâri judecătorești definitive.

Totodată, Susanu a povestit că este ceva obișnuit ca în județele Harghita și Covasna să existe amenințări la adresa șefilor ANPC care declanșează controale. 

"O chestiune pentru mine ca și jurist care îmi ridică anumite semne de întrebare este că județul Covasna este singurul din țară unde nu se pot efectua controale la grădinițe, în urma unor hotărâri judecătorești definitive. Chestiunea este cel puțin discutabilă, pentru că aceste grădiniție au fost descoperite cu numeroase probleme și cred că era în beneficiul tuturor ca ele să fie remediate. Înțeleg din alt punct de vedere că acestea erau subordonate primăriei, administrației locale și probabil că deranjam. Dar până la urmă sunt copiii celor de acolo și trebuie să fie tratați corespunzător. Bineînțeles că lucrurile pot fi corelate și cu alte aspecte, pentru că atunci când am inițiat un control la un lanț de chioșcuri de ziare din zonă, de unde nu se mai mersese de foarte mult timp, discuția a fost foarte clară de la început: 'Dacă ne amendați, pornim o campanie de denigrare publică a comisarului șef', lucru care s-a și întâmplat. Aceeași abordare a existat în ceea ce mă privește și în Harghita, acolo unde, din fericire, autoritățile au intervenit și i-au obligat să-mi dea un drept la replică, iar lucrurile au putut fi explicate," a declarat Sorin Susanu la interviurile DCNews.

Vezi răspunsul complet: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel