Surse din spionajul SUA: Israelul a întrecut limita!

Oficiali din Serviciile americane susțin că Israelul a "încălcat  liniile roșii" în tentativele sale de a spiona Statele Unite ale Americii, iar asta este una dintre cauzele pentru care israelienii nu sunt incluși în programul Visa Waiver.

Potrivit unor informări clasificate despre restricțiile de viză impuse cetățenilor israelieni, citate de Newsweek, eforturile Ierusalimului de a fura secrete ale SUA sub acoperirea executării unor misiuni comerciale sau a contractelor privind apărarea comună au "încălcat liniile roșii".

Ofițerii de contrainformații americani au declarat că activitățile spionajului israelian sunt foarte pregnante, iar un oficial al Congresului apropiat informărilor din ianuarie a spus că relatările despre operațiunile israelienilor sunt "alarmante" și "îngrozitoare".

Principalele ținte ale Israelului sunt secretele tehnice și industriale ale SUA. 

"Nicio altă țară apropiată SUA nu continuă să întreacă limitele în privința spionajului precum o fac israelienii", spune un fost membru al staff-ului Congresului, care a participat la o informare de la finele lui 2013.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Israelului a refuzat să comenteze alegațiile, care au apărut în presă de-a lungul mai multor ani. De asemenea, reprezentanți ai celor două servicii secrete americane, deși au recunoscut problemele cu spionii israelieni, au refuzat să comenteze mărturii din spatele ușilor închise.

"Nu cred că este nimeni surprins de aceste dezvăluiri", spune un fost ofițer CIA. "Dar când afli că nicio altă țară nu profită de cooperarea noastră în domeniul securității așa cum o face spionajul israelian, este șocant".

Poate cel mai celebru spion israelian este Jonathan Pollard. Israelul și organizațiile pro-Israel fac de mulți ani lobby pe lângă administrațiile SUA pentru eliberarea lui Pollard, un fost angajat al industriei navale americane care a primit închisoare pe viață în 1987 pentru că a furat zeci de mii de secrete pentru Israel. După ce a negat aproape un deceniu că Pollard era un agent plătit, Israelul a cerut scuze și a promis să nu mai spioneze niciodată pe pământ american. De atunci, mai mulți spioni israelieni au fost arestați și condamnați de instanțele americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel