Acord pentru funcţionarea aplicaţiilor de ride sharing. Când va intra în vigoare

Potrivit unor surse din interiorul companiilor de ride sharing (Uber, Taxify, Clever), s-a ajuns la un acord cu guvernul pentru reglementarea acestei activităţi, iar o ordonanţă de urgenţă în acest sens va fi adoptată chiar în şedinţa de guvern de astăzi. 

După mai multe runde de negocieri, cei de la ministerul transporturilor şi reprezentanţii aplicaţiilor de ride sharing par să fi ajuns la un consens pentru o reglementare în acest sector. 

Anunţul a fost făcut chiar de premierul Viorica Dăncilă, care a declarat că documentul întră în dezbatere publică astăzi şi va fi adoptat, cel mai probabil, la şedinţa de guvern de săptămâna viitoare. 

Şoferii vor trebui însă să îndeplinească unele condiţii pe care până acum nu le îndeplineau. Astfel, şoferii de Uber, Taxify sau Clever vor trebui să aibă maşini nu mai vechi de 15 ani, să meargă la Autoritatea Rutieră care să conţine cazierul şoferului, dovada că şi-a înfiinţat un PFA, atestat de şofer profesionist şi un certificat medical. Pe baza acestor documente, şoferii vor primi autorizaţie de transport persoane, valabilă pentru câţiva ani. 

Şoferii de pe aplicaţii, amendaţi 

De la intrarea în vigoare a legii care reglementează activitatea acestor aplicaţii, mai mulţi şoferi UBER şi nu numai au fost opriţi în trafic şi amendaţi pentru că transportau persoane prin aceste aplicaţii. Amenzile au început de la 1000 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel