Urmărește emisiunea live


Surparea de la Metrou: Primăria și Transporturile, criticate din PE

Europarlamentarul PSD Claudia Țapardel, membră în Comisia pentru Transport din Parlamentul European, critică Primăria și Ministerul Transporturilor pentru incidentele de la Metrou. Fosta consilieră generală a municipiului București a declarat că atât Primăria Generală cât și ministerul Transporturilor trebuie să iasă din logica „merge și așa". După ce Bulevardul Eroilor s-a surpat, blocând traficul pentru 30 de zile, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a luat apărarea constructorilor, firma italiană Astaldi. Astfel de incidente s-au petrecut și la Lisabona și la Londra, a spus ministrul, referindu-se la surpările de pe Magistrala 5 de metrou. 

”Principala preocupare este cine suportă costurile suplimentare ale lucrării și reparația carosabilului", a declarat Claudia Țapardel.

Lucrările la Metrou, în întârziere

"Lucrările la metroul București sunt deja în întârziere. Pe Magistrala 5 lucrările au început în 2011 cu termen de 68 de luni. Cu fiecare zi care trece, realizăm că nu se mai poate continua pe modelul „merge și așa". Capacitatea de toleranță a bucureștenilor și a românilor în general nu mai este atât de mare. Atât Primăria Generală cât și Ministerul Transporturilor trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să-i informeze pe toți locuitorii din Drumul Taberei, cât mai au de așteptat până când vor putea merge cu metroul la serviciu", a punctat eurodeputata PSD.


"Metroul București este unul dintre proiectele de infrastructură finanțate într-o bună măsură din bani europeni. Este păcat că se reușește întârzierea lucrărilor și au loc incidente care nu numai că întârzie termenul de livrare, dar și pun în pericol stabilitatea imobilelor din Capitală", a subliniat Claudia Țapardel.

”Este vorba despre bun simț”

"În cel mai scurt timp, un efort comun de explicații publice trebuie suportat de Ministerul Transporturilor, Primăria Generală, Metrorex și constructorul angajat în desfășurarea lucrărilor la Magistrala de metrou M5. Este vorba despre respect pentru bucureșteni și de o normă de responsabilitate și bun simț instituțional de care sper ca toate instituțiile responsabile să țină cont", a încheiat europarlamentarul.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel