Suplimente cu calciu, zinc și vitamina D3, RETRASE din magazine din cauza substanțelor cancerigene - FOTO în articol

ANSVSA a emis o alertă pentru retragerea de pe piață a unor suplimente cu calciu și zinc.

UPDATE:

Alevia a venit cu o reacție după ce ANSVSA a emis o alertă pentru retragerea de pe piață a unui sortiment de vitamine.

"Compania Alevia anunță retragerea de pe piață a anumitor loturi de produse, ca urmare a informării primite de la unul din furnizorii săi care a precizat că în compoziția carbonatului de calciu și carbonatului de magneziu a apărut accidental oxid de etilenă, peste limitele permise dereglementările în vigoare. Acest fapt are impact doar asupra loturilor de produse Alevia din lista de mai jos. Alevia a respectat toate procedurile și normele de siguranță în vigoare pentru producția de suplimente nutritive, contaminarea neproducându-se în fabrica Alevia. Alevia colaborează în prezent cu autoritățile competente, cât și cu partenerii comerciali pentru a se asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemare.

Sfaturi pentru consumatori: Persoanele care au achiziționat aceste produse au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat și vor primi înapoi contravaloarea lor până la data de 10.09.2021. Alevia a decis testarea loturilor retrase la un laborator acreditat din Germania pentru a verifica dacă este depășită limita legală de oxid de etilenă pentru acestea. Celelalte loturi ale acestor produse pot fi consumate fără probleme. Consumatorii care au întrebări suplimentare sunt rugați să contacteze Alevia la:[email protected]. Această rechemare a fost inițiată în interesul consumatorilor noștri. Ne cerem scuze pentru orice neplăceri cauzate.", a transmis Alevia într-un comunicat de presă.

Știrea inițială

ANSVSA a emis o alertă pentru retragerea de pe piață a unui sortiment de vitamine. Suplimentele alimentare cu calciu, zinc și vitamina D3 au un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă, o substanță cancerigenă, avertizează ANSVSA.

"Detalii referitoare la ceea ce este în neregulă cu produsul: Dorim să va aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare produsele: ALEVIA CALCIU MAGNEZIU ZINC 40CP, ALEVIA CALCIU MAGNEZIU ZINC 20 PLIC, ALEVIA CALCIU D3 40CP cu loturile menționate.

Retragerea produselor de pe piață și rechemarea acestora de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, având un nivel peste limitele legale de oxid de
etilenă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse.", transmite ANSVSA într-un comunicat.

Despre ce loturi este vorba, vezi în GALERIA FOTO.

VEZI ȘI: Cantitățile maxime de Cadmiu și Plumb din alimente. Produse mai sigure, sănătoase și durabile de la 30 august

Mega Image, avertizare pentru consumatori

"Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-au achiziționat produsele. Este necesară prezentarea bonului fiscal.

Consumatorii sunt rugați să returneze produsele cu datele menționate mai sus până la dată
de 10.09.2021. Acordăm scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre.", au transmis reprezentanții Mega Image.

Produse pe bază de cânepă retrase din LIDL din cauza conținutului de THC. DIICOT a intrat pe fir

Producătorul sloven Mogota d.o.o. recheamă produsul „Mogota Ceai de cânepă 20 buc.” cu data de valabilitate minimă 31 decembrie 2022, scrie Alba24. În produs s-a depistat un conținut ridicat de tetrahidrocanabinol (THC). Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi restituită, chiar şi fără prezentarea bonului fiscal.

Retragerea vizează exclusiv produsul „Mogota Ceai de cânepă 20 buc“ al producătorului Mogota d.o.o. cu data de valabilitate minimă 31.12.2022. Al doilea produs rechemat este „Vita D’or Ulei bio de cânepă presat la rece 250 ml“, tot din cauza conținutului ridicat de THC. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi restituită, chiar şi fără prezentarea bonului fiscal.

În consecinţă, Asociaţia Pro Consumatori a sesizat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) cu privire la demararea unei anchete care să elucideze modul în care două produse alimentare cu un conţinut ridicat de tetrahidrocanabinol (THC) notificate de Lidl România pe site-ul ANSVSA au fost comercializate în reţeaua de magazine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel