DIICOT, buget: ”Avem bani doar pentru 6 luni”

Sebastian Florea / 07 feb 2019 / 11:16 Salveaza PDF Comentarii
DIICOT
DIICOT

DIICOT avertizează că bugetul alocat de Guvern nu-i permite desfăşurarea în condiţii optime a activităţii şi pune în pericol finalizarea cauzelor penale aflate în curs.

Conform unui comunicat de presă, citat de Realitatea Tv, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a criticat joi proiectul de buget anunțat de Guvern. Investigatorii anti-mafia avertizează că fondurile alocate instituției nu permit desfăşurarea în condiţii optime a activităţii şi pun în pericol finalizarea cauzelor penale aflate în curs.

DIICOT subliniază că a primit doar 14,5 milioane de lei, din care două milioane reprezintă fondul de flagrant ce nu poate fi folosit pentru plata bunurilor și serviciiilor, în condițiile în care necesarul pentru buna funcționare ar fi 18 – 19 miliaone de lei.

"Menţionăm că, la data de 31.01.2019, D.I.I.C.O.T. înregistrează debite în sumă de 3.595.374,59 lei, astfel că, după achitarea acestora, creditele ramase vor asigura funcționarea instituției pentru o perioadă de cel mult 6 luni. Datorii semnificative se înregistrează şi la plata serviciilor poştale, de telefonie fixă şi mobilă, servicii de curățenie, service-uri auto si întreținerea si funcționarea echipamentelor", se arată în comunicatul DIICOT.

Citește și: Toader, noi propuneri către Iohannis, de procuror-șef

Facturi achitate din buzunarul propriu

 

Direcția mai atrage atenția că societățile care furnizează utilități (energie electrică, gaze naturale, apă, canal şi salubrizare) au emis somații pentru debranșare de la aceste utilități, în condițiile în care activitatea D.I.I.C.O.T. se defăşoară în 42 de locații. "Pentru a nu fi debranșate de la utilități, la unele dintre sedii, datoriile au fost achitate de către personalul angajat, din fonduri proprii, iar în unele cazuri, tot din fonduri proprii s-au achiziționat materiale necesare desfășurării activității", se mai precizează în comunicat.

DIICOT subliniază și faptul că creditele cuprinse în proiectul de buget pe anul 2019 la Titlul I „Cheltuieli de personal" si Titlul II „Bunuri si servicii" nu cuprind sumele necesare pentru asigurarea salariilor şi a dotărilor cu mijloacele necesare desfășurării activității celor 50 de polițiști judiciari prevăzuți la art. 18 alin 1 din OUG 78/2016, aprobată prin Legea 120/2018.

"Precizăm că, încadrarea în structura D.I.I.C.O.T. a acestor polițiști este necesară şi utilă din perspectiva asigurării deplinei funcționari operaționale a instituției şi pentru o apărare socială eficientă împotriva unor fenomene infracţionale grave şi chiar flagelare sub anumite aspecte (spre exemplu, traficul şi consumul ilicit de droguri, traficul de substanţe psihoactive şi traficul de precursori)", conchide DIICOT.

Citește și: DIICOT cere ajutorul populației, de urgență. "Te arestez!"

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28