Suntem victimele unui atac despre care nu știm. Iohannis, avertizat!

Dispariţia de pe piaţă a peste o mie de medicamente, 200 fără echivalent, este o situaţie de o gravitate majoră, ce poate fi considerată un atac concertat la sănătatea românilor, atenţionează Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice, care cere preşedintelui să discute cazul în CSAT.

Reprezentanţii Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) spun că, din declaraţiile oficialităţilor, rezultă că peste o mie de medicamente dispar din România, dintre care peste 200 nu au un alt echivalent pe piaţa românească.

"Această situaţie este una de o gravitate majoră, care poate fi considerată cu uşurinţă un atac concertat la sănătatea românilor, având în vedere că vieţile a sute de mii de români sunt puse în pericol. De aceea, COPAC solicită domnului Klaus Iohannis, Preşedintele României, ca această situaţie să fie inclusă pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pentru a se identifica motivele acestei situaţii şi a se stabili măsurile care trebuie luate de urgenţă pentru ca situaţia să fie stopată", arată COPAC.

Potrivit conducerii organizaţiei, în ultimii opt ani au intrat pe piaţa românească doar câteva zeci de medicamente, pentru că statul român "a avut grijă să nu avem acces la noile medicamente din lumea asta".

"În schimb, în ultimii ani, dispar din România peste 2.000 de medicamente, originale şi generice, iar situaţia se acutizează pe zi ce trece. Astfel, statul lasă mii de oameni fără tratamentele necesare, nenumărate vieţi sunt pierdute din această cauză. CSAT trebuie să vadă că sănătatea românilor este atacată în acest fel şi este de datoria lui să ia măsuri şi să ne apere", a declarat Radu Gănescu, preşedintele COPAC.

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România solicită Guvernului să revizuiască de urgenţă politica medicamentelor în România, astfel încât cauzele acestei situaţii să fie înlăturate, iar românii să găsească în farmacii atât medicamentele originale, cât şi cele generice, cele ieftine şi cele scumpe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel