Summit-ul NATO a început. Traian Băsescu, ultimul primit de Obama și Rasmussen

Leaders take part in the NATO Summit meeting in Chicago
Leaders take part in the NATO Summit meeting in Chicago

Cel mai important Summit NATO din acest an s-a deschis, duminică, la Chicago. Înaintea şedinţei, toţi cei 28 de lideri din cadrul NATO au fost întâmpinaţi de președintele american Barack Obama şi de secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, Traian Băsescu fiind ultimul primit de cei doi oficiali.

Summit-ul NATO din acest an, care a început, duminică, la Chicago, este consacrat cu precădere calendarului pentru transferul responsabilităţii securităţii către forţele locale din Afganistan.

Președintele american Barack Obama şi secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen i-au primit pe toți șefii de stat din NATO, la centrul de conferinţe McCormick Place de la Chicago, unde se derulează summitul.

Președintele Traian Băsescu a fost ultimul lider întâmpinat de cei doi oficiali, înainte de începerea primei sesiuni de lucru a Summit-ului.

Traian Băsescu stă lângă ministrul de externe Andrei Marga, aşa cum era de aşteptat, la masa de discuţii.

Summit-ul a început cu un minut de reculegere în memoria soldaților căzuți în teatrele de operațiuni, după care s-a trecut la analizarea mai multor dosare, printre care şi apărarea antirachetă.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat, în deschiderea summit-ului,  că aliaţii vor face totul ”pentru a reuşi în transferul responsabilităţii securităţii către forţele locale din Afganistan, până în 2014”, după cum este prevăzut, deși Franța, prin vocea președintelui Francois Hollande, a avansat ideea că dorește o accelerare a plecării militarilor săi, eventual înainte de sfârșitul anului 2012.

La Summit-ul NATO de la Chicago participă aproximativ 50 de şefi de stat şi de guvern din lumea întreagă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel