Summit, Trump-Putin. Geoană: Este fără precedent

Descriere foto:

Invitat în emisiunea "Punctul de întâlnire", de la Antena 3, Mircea Geoană a comentat summitul de la Helsinki, dintre Trump și Putin.

"Nu putem scoate din context conferinţa de presa extrem de stranie. Este neobişnuit să îl vezi pe preşedintele Americii atacându-şi brutal principalii aliaţi (....). Apoi, îl vezi vorbind despre Putin cu nişte cuvinte extrem de elogioase. Este un sentiment de disconfort, de preocupare. Nu trebuie să fim nici panicaţi - avem interse care ne unesc - dar este un element de mare incertitudine şi o săptămână extrem de complicată.

Ce pare cu totul neobişnuit este premiera în istoria modernă a Americii, în care un preşedinte în funcţie, mergând la întâlnire cu o putere rivală, îşi desconsideră propriile servicii de informații şi propriul sistem de securitate. Este fără precedent (...) Evident că s-a dorit o coregrafie care să dea avengura unui summit care va schimba lumea. Nu este un astfel de summit, nu erau nici condiţiile nici contextul, substanţa reunite", spune Mircea Geoană.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25