Summit, Trump-Putin. Geoană: Este fără precedent

Invitat în emisiunea "Punctul de întâlnire", de la Antena 3, Mircea Geoană a comentat summitul de la Helsinki, dintre Trump și Putin.

"Nu putem scoate din context conferinţa de presa extrem de stranie. Este neobişnuit să îl vezi pe preşedintele Americii atacându-şi brutal principalii aliaţi (....). Apoi, îl vezi vorbind despre Putin cu nişte cuvinte extrem de elogioase. Este un sentiment de disconfort, de preocupare. Nu trebuie să fim nici panicaţi - avem interse care ne unesc - dar este un element de mare incertitudine şi o săptămână extrem de complicată.

Ce pare cu totul neobişnuit este premiera în istoria modernă a Americii, în care un preşedinte în funcţie, mergând la întâlnire cu o putere rivală, îşi desconsideră propriile servicii de informații şi propriul sistem de securitate. Este fără precedent (...) Evident că s-a dorit o coregrafie care să dea avengura unui summit care va schimba lumea. Nu este un astfel de summit, nu erau nici condiţiile nici contextul, substanţa reunite", spune Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel