SUMMIT NATO 2014 ȚARA GALILOR: Ce scrie presa rusă despre summit-ul NATO

Presa rusă nu dedică foarte mult spațiu summit-ului NATO din Țara Galilor, care ar putea remodela fundamental relațiile Aliaților cu Rusia, iar articolele care totuși abordează acest subiect vorbesc cu ironie despre sprijin pentru Ucraina și consolidarea flancului estic.

Ziarele ruse cred că Barack Obama se teme de un război nuclear cu Rusia, iar NATO pune sub semnul întrebării noile sancțiuni pe care Vestul ar urma să le impună Moscovei.

Publicația "Moskovsky Komsomolets" notează că Vestul lucrează la un pachet de măsuri punitive care să lovească în sistemul bancar, cel energetic și cel al apărării, dar mulți lideri își exprimă scepticismul cu privire la acest demers de teamă ca Moscova să nu-și "reconsidere" politica.

Polonia: NATO nu amplasează baze permanente în Europa de Est

MK spune că legislatorii americani pledează pentru a ajuta Ucraina, dar Obama se opune: "Nu vrea să escaladeze tensiunile cu Moscova, fiind conștient că Rusia este o putere nucleară. Doar un nebun și-ar putea imagina un război nuclear între Rusia și Vest din cauza Ucrainei, conform tvn24.pl.

"Rossijskaja Gazeta" preferă să se focalizeze pe construcția unei forțe de reacție rapidă. "Marea Britanie, Danemarca, Letonia, Lituania, Estonia, Norvegia și Olanda și-au dat consimțământul pentru ca trupele lor să fie parte a acestei structuri", notează publicația.

Publicația lifenews.ru, cunoscută pentru relațiile sale cu servicul rus de informații, FSB, citează experți care critică maniera în care NATO tratează conflictul din Ucraina, deplângând că Rusia este vinovatul de serviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel