Summit G20, proteste. Schulz: Acțiuni teroriste

Liderul social-democrat german Martin Schulz, contracandidatul cancelarului Angela Merkel, spune că militanții anticapitaliști care au protestat față de summitul G20 de la Hamburg au acționat ca teroriștii, relatează agenția Reuters, potrivit Agepres.

Aproximativ 20.000 de polițiști s-au străduit să țină sub control o mulțime de mai multe sute de demonstranți care au incendiat mașini, au jefuit magazine și au aruncat cu cocteiluri Molotov și pietre în timpul summitului din 7-8 iulie. Alte zeci de mii de persoane au demonstrat în mod pașnic.

Schulz, liderul Partidului Social-Democrat (SPD), a afirmat că bandele de tâlhari nu post susține că au vreo legitimitate politică pentru acțiunile lor. Ele au caracteristicile terorismului, a spus el.

În timpul protestelor de la Hamburg, 476 de polițiști au fost răniți. Duminică, poliția a anunțat că a arestat 186 de persoane și a plasat în detenție 225.

Germanii și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu violențele de la Hamburg, iar cancelarul Angela Merkel a promis compensații pentru cei care au suferit pagube materiale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel