Summit G20. Proteste de amploare la Hamburg. Poliția intervine de urgență

Mii de manifestanți protestează la această oră la Hamburg acolo unde sunt așteptați să sosească toți liderii mondiali cu ocazia summitului G20 care va avea loc vineri.

Pe imagini se vede cum manifestanții au fost disperați cu ajutorul tunurilor de apă. Totodată oamenii legii au făcut scuturi umane pentru împiedicarea înaintării protestatarilor, care au format adevărate baricade.

Proteste au avut loc ieri și alaltăieri odată cu sosirea protestatarilor în Hamburg. Ei au încercat să obțină formele legale pentru a se instala în oraș, iar autoritățile germane au acceptat parțial solicitările lor.

Instalarea protestatarilor în oraș face obiectul unei lupte judiciare de mai multe săptămâni. Deși manifestații au primit până acum permisiunea să își instaleze o tabără de bază, nu au primit însă și dreptul de a-și petrece noaptea acolo.

În total, organizatorii se așteaptă, pe parcursul mai multor zile, la peste 100.000 de manifestanți anti-G20 la Hamburg, între care câteva mii de extremiști de stânga pregătiți pentru ciocniri, conform poliției.

Aproximativ 20.000 de polițiști au fost desfășurați pentru a asigura securitatea liderilor la summit, prevăzut pentru vineri și sâmbătă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel