Summit Bruxelles: UE prelungește sancțiunile împotriva Rusiei

Foto: flickr.com
Foto: flickr.com

Liderii Uniunii Europene au decis că sancțiunile economice împotriva Rusiei nu vor fi ridicate până când acordul de pace de la Minsk nu va fi pe deplin implementat. Sancțiunile acum în vigoare vor expira în iulie. Recent au circulat informații neoficiale că sancțiunile nu vor fi prelungite deoarece nu există unanimitate la nivelul UE.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că hotărârea la care au ajuns liderii UE în cadrul summit-ului de două zile, de la Bruxelles, arată că statele europene pot găsi soluții comune în fața agresiunii ruse în Ucraina, potrivit DW.

Din partea României, președintele Klaus Iohannis a reiterat, înainte de plecarea la Bruxelles, că Bucureștiul susține menținerea regimului de sancțiuni până când armistițiul de la Minsk se va dovedi un succes.

UE a impus primele măsuri punitive împotriva Rusiei în urmă cu opt luni, după doborârea zborului MH17 deasupra teritoriului ocupat de milițiile separatiste.

Iohannis, lovitură pentru Băsescu: mutare importantă pe plan extern

Cele 28 de state "au căzut de acord asupra faptului că durata sancțiunilor va fi clar legată de punerea în aplicare completă" a acordurilor de la Minsk, care au permis o încetare a focului pe teren,"fără să se uite că acest lucru este prevăzut până la sfârșitul anului 2015", a declarat într-o conferință de presă președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Polonezul a precizat că varianta aplicării unor noi serii de sancțiuni nu este exclusă dacă acordul de la Minsk va fi violat.

Premierul ucrainean Arseni Iațeniuk atenționase în prelabil liderii UE că este nevoie de unitate în rândul europenilor pentru o presiune eficientă asupra Rusiei.

"Dacă Putin distruge unitate în rândul statelor UE și a liderilor UE, acesta va fi cea mai mare succes al lui Putin și un dezastru pentru lumea liberă", a spus oficialul de la Kiev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel