PNL îl pune premier pe Cătălin Predoiu cu mai multe condiții

Deputata PNL Sulfina Barbu susține că liberalii vor un premier asumat de PNL, dar după alegeri, propus în urma votului cetăţenilor şi care să poată avea un mandat de patru ani. 

"PNL, aşa cum a comunicat prin cei doi copreşedinţi, susţine şi a mers la Cotroceni doar cu propunerea de alegeri anticipate. Noi considerăm că alegerile anticipate reprezintă soluţia necesară în acest moment şi soluţia corectă în acest moment. Pentru ca cetăţenii să hotărască care sunt politicienii care să meargă în conducerea ţării. (...) Nu a mers PNL la consultări cu o propunere de premier, ceea ce ştim sigur că şi UDMR a mers pe aceeaşi linie, facem parte şi din aceeaşi familie politică la nivel european, pe aceeaşi variantă. Aşteptăm finalizarea acestor consultări şi aşteptăm concluziile şi propunerile domnului preşedinte. Noi n-am făcut o propunere de prim-ministru. După alegeri, după alegeri, aşa cum a spus domnul preşedinte de onoare Quintus, PNL are o propunere de prim-ministru în persoana domnului Predoiu. Dar noi vrem un premier asumat de PNL, după alegeri, şi cu un mandat de patru ani, cu votul cetăţenilor, în spate", a spus fostul ministru Sulfina Barbu, potrivit Agerpres. 

"Pentru ca viitorul Parlament să aibă 300 de parlamentari ar însemna modificare legii electorale. Actuala cifră a întrunit un compromis politic astfel încât să primească un vot în Parlament. Dacă partidele parlamentare, după această resetare pe care cred că o înţelege fiecare partid, se vor aşeza la masă şi vor promova o lege din care să rezulte această cifră, sunt convinsă că lucrul acesta trebuie să întâmple foarte repede. Dacă nu, la modificarea Constituţiei. Dar eu cred că va fi una din temele discutate inclusiv cu domnul preşedinte din nou, vizavi de ce solicită societatea civilă", a adăugat Sulfina Barbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel