Suferința unei mame din Herson. Femeia, către fiica ei de 7 ani: Dacă explodează ceva, ține-ți sora în brațe și nu fugi la mine

Suferința unei mame din Herson. Femeia, către fiica ei de 7 ani: Dacă explodează ceva, ține-ți sora în brațe și nu fugi la mine / Foto: Pixabay
Suferința unei mame din Herson. Femeia, către fiica ei de 7 ani: Dacă explodează ceva, ține-ți sora în brațe și nu fugi la mine / Foto: Pixabay

Află în articol mărturiile dureroase ale unei mame din orașul ucrainean Herson.

O mamă a trei copii care caută adăpost la casa bunicii ei, în orașul Herson ocupat de ruși, din sudul Ucrainei, a declarat pentru CNN că nu prea mai are alimentele sau proviziile medicale. De asemenea, aceasta a mărturisit că nu s-a gândit niciodată că va trebui să-și învețe copiii mici cum să se ascundă de bombardamente.

„Ne simțim izolați de restul Ucrainei în acest moment”, a spus Oleksandra Zhovtyuk, adăugând că nu iese afară pentru că soldații ruși nu o vor lăsa apoi să traverseze sau să iasă din oraș pentru a-și căuta de mâncare.

Oleksandra își face griji de efectele pe care le are războiul asupra fetiței ei de 18 luni. „Cu toată această atmosferă, se simte foarte rău noaptea și plânge. Vrea să fie cu mine tot timpul pentru că simte că se întâmplă ceva”, a spus ea.

Vorbind din adăpostul ei, Zhovtyuk a spus că îi spune fetiței ei mai mare că „trebuie să fim puternici chiar acum, trebuie să fim împreună chiar acum și ea trebuie să mă asculte”.

VEZI ȘI: Serviciile militare britanice avertizează că Rusia vizează zonele populate din Ucraina. Orașele se transformă în ruine - GALERIE FOTO

Femeia, către fiica ei de 7 ani: Dacă explodează ceva, ține-ți sora în brațe și nu fugi la mine



Copiii dorm pe coridor, deoarece este cea mai sigură parte a casei când începe bombardarea. "Paturile lor sunt prea nesigure.", a spus femeia.

"I-am spus, dacă ceva ar exploda, trebuie să-și țină sora în brațe și să nu fugă la mine. Ei trebuie să rămână acolo și să fie acolo pentru ea. Lucrul înfricoșător este că ea are 7 ani și eu niciodată nu m-am gândit că o să-i spun copilului meu să nu alerge la mine, ci să rămână cu sora ei. Nu știu ce să spun. Este foarte înfricoșător,", a spus Zhovtyuk.

Herson, un oraș-port cheiedin Ucraina. A fost invadat de forțele ruse la primele ore ale zilei de miercuri, după mai multe zile de bombardamente puternice. Primarul orașului, Ihor Kolykhaiev, a declarat sâmbătă că cei 300.000 de locuitori nu mai au arme pentru a rezista trupelor ruse, adăugând că orașul nu are energie și apă și are nevoie disperată de ajutor umanitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel