Serviciile militare britanice avertizează că Rusia vizează zonele populate din Ucraina. Orașele se transformă în ruine - GALERIE FOTO

Serviciile militare britanice avertizează că Rusia vizează zonele populate din Ucraina.

Serviciile militare britanice de informaţii au anunţat duminica aceasta că forţele ruse vizează zonele populate din Ucraina, dar şi că forţa de rezistenţă ucraineană a încetinit înaintarea rusă, transmite Agerpres, citând Reuters.

"Amploarea şi forţa de rezistenţă ucraineană continuă să surprindă Rusia", au anunţat serviciile militare britanice de informaţii. Rusia "a răspuns prin vizarea zonelor populate în mai multe locuri, inclusiv în Harkov, Cernigov şi Mariupol", potrivit sursei citate.

"Rusia a folosit tactici similare în Cecenia în 1999 şi în Siria în 2016, făcând uz de armament atât din aer, cât şi de la sol", potrivit serviciilor militare britanice de informaţii.

Rusia a negat în mod repetat că vizează zonele cu civili.

Armata ucraineană, informații despre ultimele atacuri ale Rusiei

O operațiune de apărare este în desfășurare în regiunea Donețk din estul Ucrainei, a anunțat duminică personalul general al forțelor armate ale țării în cea mai recentă actualizare operațională.

„Eforturile principale sunt concentrate pe apărarea orașului Mariupol și provocarea de pagube asupra forțelor copleșitoare ale inamicului”, a spus armata ucraineană.

Forțele armate ucrainene „au oprit, de asemenea, coloanele inamice care încercau să avanseze spre regiunea Dnipropetrovsk din Balakliya”, potrivit comunicatului.

O operațiune de apărare a orașului Cernihiv, din nordul țării, este în desfășurare în regiunea Siverskyi, a declarat armata ucraineană.

Și în zona de sud a Mykolayiv, „a fost planificată și realizată capturarea unei cantități considerabile de echipamente blindate și auto ale inamicului”.

Mariupul se confruntă cu o "blocadă umanitară"

Primarul oraşului-port Mariupol (sudul Ucrainei), Vadim Boicenko, a declarat că oraşul se confruntă cu o "blocadă umanitară", fiind lipsit în prezent de toate utilităţile, transmite duminică dpa. Militari ruşi au distrus toate cele 15 linii de înaltă tensiune din oraş, care a rămas fără electricitate de cinci zile, a transmis sâmbătă Boicenko la postul Ucraina TV.

Oamenii tremură de frig în apartamentele lor, în condiţiile în care termocentralele funcţionează pe bază de electricitate, a adăugat el. Nici comunicaţiile mobile nu funcţionează fără electricitate, a explicat Boicenko. Boicenko a acuzat partea rusă că a acţionat "foarte metodic" pentru a sista toate proviziile către oraş şi a creşte astfel presiunea.

El a mai acuzat partea rusă că a deschis focul asupra autobuzelor care urmau să-i scoată pe civili din oraş printr-un coridor umanitar. Din cele 50 de autobuze cu rezervorul plin, doar 20 au mai rămas, a adăugat Boicenko. "S-ar putea să nu mai avem alte autobuze în cazul în care apare din nou posibilitatea unei noi evacuări" de civili, a avertizat el.

Agenţia dpa notează că informaţia nu a putut fi verificată din alte surse. Boicenko a pledat pentru crearea unui nou coridor umanitar cu ajutorul căruia să poată fi evacuaţi bătrânii, femeile şi copiii din acest oraş asediat de militarii ruşi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel