Sucevean urmărit în dosarul furturilor din casele afaceriștilor, extrădat din Marea Britanie

Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Un tânăr de 33 de ani, din Suceava, urmărit în dosarul furturilor din casele afaceriștilor, a fost extrădat din Marea Britanie.

Un tânăr din municipiul Suceava, acuzat că a fost complice al grupării de hoți care a spart casele mai multor oameni de afaceri în anul 2018, singurul care nu se afla după gratii, fiind dat dispărut la nivel național și internațional, a fost extrădat din Marea Britanie. Individul a fost preluat joi seară, de pe Aeroportul Otopeni, de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava și adus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

VEZI ȘI: Franța a fost condamnată la CEDO pentru extrădarea unui român

Vasile Marian P., acum în vârstă de 33 de ani, zis „Pârjoală”, figura ca arestat în lipsă de la finele lunii martie 2019, conform Monitorul de Suceava. 

Numele lui Vasile Marian P. apare pe lista de suspecţi ai furtului comis în noaptea de 19 spre 20 iulie 2018 la casa din cartierul Burdujeni a unui om de afaceri sucevean. Implicarea sa în furt a fost descrisă cu lux de amănunte de un alt personaj implicat în furt. Este vorba de Mihai Gabriel P., de 31 de ani, din Suceava, între timp condamnat.

VEZI ȘI: Eurodeputat, arestat la Bruxelles, refuză să fie extrădat în țara sa

Cum au acționat în cazul furtului comis la casa din Burdujeni 

În noaptea menţionată, profitând de faptul că omul de afaceri şi familia acestuia erau plecaţi în concediu, hoţii au dat lovitura. Mai întâi au întrerupt alimentarea cu energie electrică şi au aşteptat ca sistemul de supraveghere să devină ineficient. După ce s-au asigurat că nici o cameră de supraveghere nu mai funcţionează, au forţat două geamuri cu un levier, fără a reuşi să le distrugă.

În aceste condiţii, au distrus geamul întredeschis de la baie, loc prin care au intrat în casă, pe care au răvăşit-o în căutarea bunurilor de valoare. Iar prada a fost una consistentă: 20.000 de euro, plus lănţişoare, cercei, brăţări şi pandantive de aur, adică în total peste 30.000 de euro. „Pârjoală”, ar fi avut rolul de complice, transportând autorii de la și la locul faptei.

Suceveanul a fost condamnat la 4 ani de închisoare în acest dosar de furt, de Tribunalul Suceava, potrivit Monitorul de Suceava.

VEZI ȘI: Înalta Curte a Marii Britanii: "Puiu Popoviciu nu a avut un proces corect în România". Palmă dată justiţiei din țară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel