Subvenţii pentru IMM-urile care angajează tineri

Potrivit Ministerului Fondurilor Europene, IMM-urile care angajează tineri anul acesta vor putea beneficia de subvenţii europene de până la 1.300 de lei lunar. Schema de finanţare este asigurată în proporţie de 85% din fonduri europene, restul de 15% revenind statului român.

Ministerul Fondurilor Europene a lansat în dezbatere publică, pe site-ul propriu, o schemă de ajutor de stat pentru întreprinderile mici şi mijlocii, care vor putea obţine subvenţii europene de până la 1.300 de lei lunar.

Banii vor fi obţinuţi pentru fiecare loc de muncă oferit tinerilor absolvenţi în anul 2014.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, va fi subvenţionată plata salariilor tinerilor absolvenţi, elevi şi studenţi, promoţia 2014 - pe o perioada de minimum şase luni si de maximum 12 luni.

Ministrul de resort, Eugen Teodorovici, susţine, totodată, că angajatorii care vor beneficia de aceste subvenţii vor fi obligaţi să menţină posturile nou create o perioadă de timp cel puţin egală cu cea pentru care au încasat subvenţia.

Conform ghidului solicitantului, valoarea orientativă a subvenţiei nete este de 900 de lei pentru tinerii angajaţi cu studii medii, respectiv de 1300 de lei pentru tinerii angajaţi cu studii superioare.

Numărul orientativ de posturi pentru care se vor acorda subvenţii este de trei locuri pentru microîntreprinderi, de şapte pentru întreprinderile mijlocii şi de 15 pentru cele medii.

Citește și: Stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor, susținute de Ana Birchall

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel