SUA vor riposta împotriva Rusiei, dacă se adeverește că a intervenit în alegerile prezidențiale

Statele Unite vor riposta în faţa actelor de piraterie cibernetică ale Rusiei din timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale americane, a afirmat joi seară preşedintele Barack Obama la microfonul postului de radio NPR, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Este clar că dacă un guvern străin, oricare ar fi, încearcă să vicieze integritatea alegerilor noastre, atunci trebuie acţionăm", a declarat Barack Obama. "Vom face asta, în momentul şi acolo unde vom decide", a adăugat liderul de la Casa Albă.

"Unele (represalii) vor fi explicite şi publice, altele poate că nu vor fi", a adăugat preşedintele Barack Obama care va fi urmat la Casa Albă de republicanul Donald Trump, la 20 ianuarie.

Până acum, preşedintele american nu şi-a asumat explicit raportul CIA care acuză Rusia că a intervenit prin intermediul atacurilor cibernetice în campania electorală cu scopul precis de a-l ajuta pe Donald Trump să fie ales.

El a dispus efectuarea unei investigaţii aprofundate asupra atacurilor cibernetice înregistrate în timpul campaniei electorale premergătoare scrutinului prezidenţial din 8 noiembrie şi a cerut să i se prezinte un raport înaintea datei de 20 ianuarie.

[citeste si]

"O întreagă serie de analize sunt în curs, în cadrul diferitelor agenţii (de informaţii)", a precizat Barack Obama la postul NPR, într-un interviu care urmează să fie difuzat integral vineri, cu câteva ore înainte de tradiţionala conferinţă de presă de la sfârşitul anului. "Când voi primi raportul final, atunci vom fi în măsură să avem o adevărată vedere de ansamblu şi o adevărată idee despre motivaţiile care s-au aflat în spatele acestor acţiuni", a subliniat liderul de la Casa Albă.

"Cu siguranţă, ne vom asigura că răspunsul nostru este proporţional", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, la 11 octombrie, jurnaliştilor care îl însoţeau pe preşedintele american. "Este puţin probabil să îl anunţăm dinainte", a adăugat el.

"Preşedintele a luat deja în discuţie mijloacele importante de care dispune guvernul american pentru a ne apăra sistemele (informatice) din Statele Unite şi a desfăşura totodată operaţiuni ofensive în alte ţări", a avertizat purtătorul de cuvânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel