SUA trimite sute de soldați și tancuri în Europa de Est

Pentagonul a anunțat că Statele Unite ale Americii vor trimite în octombrie sute de militari și tancuri în state central și est-europene, pentru a oferi garanții de securitate statelor membre NATO îngrijorate de acțiunile Rusiei în Ucraina.

Aproximativ 600 de militari din Brigada I a Diviziei I de cavalerie a Statelor Unite vor fi trimişi, în octombrie, în Polonia şi în ţările baltice, pentru exerciţii cu aliaţii din cadrul NATO, înlocuind paraşutiştii Brigăzii 173 aeropurtate, a declarat, potrivit AFP, Vanessa Hillman, un purtător de cuvânt al Pentagonului, scrie Mediafax.

"Este vorba de o rotaţie a trupelor timp de trei luni", a explicat oficialul american.

Militarii Brigăzii I, cu sediul în Fort Hood (Texas), vor primi şi tancuri de tip M-1 Abrams, precum şi vehicule de infanterie.

Și Merkel evită cuvântul "invazie"

În ultimele luni, armata americană a organizat o serie de exerciţii la frontiera de est a Alianţei Nord-Atlantice, în scopul oferirii de garanţii aliaţilor îngrijoraţi de acţiunile Rusiei în Ucraina.

Statele Unite au trimis avioane de vânătoare de tip F-16 în Polonia, organizând misiuni comune de antrenament cu ţările baltice.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat săptămâna asta că alianța nord-atlantică va amplasa baze militare în țări din Estul Europei "atâta timp cât va fi nevoie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel