SUA suspendă un transport de bombe destinat Israelului. Ar putea fi folosite în Rafah

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

A fost suspendat un transport de bombe al SUA pentru Israel.

Administrația Biden a suspendat un transport de bombe care ar putea fi folosite în Rafah din cauza îngrijorărilor că Israelul este pregătit să invadeze orașul din sudul Gaza, unde se adăpostesc peste un milion de palestinieni.

Decizia s-a bazat pe o analiză pe care administrația a început-o în aprilie a transferurilor propuse de arme care ar putea fi folosite în acest oraș dens populat, potrivit unui înalt oficial al administrației.

Aceasta vine pe fondul indignării internaționale cu privire la numărul de victime civile în urma răspunsului Israelului la atacul din 7 octombrie al Hamas.

Oficialii americani au avertizat de luni de zile Israelul să nu lanseze o operațiune terestră în oraș, despre care Israelul spune că este ultimul bastion al Hamas, din cauza probabilității de a face victime civile.

Nu s-a luat decizia finală

Transportul de arme în cauză conține 1.800 de bombe de 2.000 de livre și 1.700 de bombe de 500 de livre, a precizat oficialul. Administrația nu a luat o decizie finală cu privire la continuarea sau nu a transportului.

Discuțiile cu oficialii israelieni despre modul de a satisface nevoile umanitare ale civililor din Rafah ”nu au abordat pe deplin preocupările noastre”, a spus oficialul, conform POLITICO.

„Pe măsură ce liderii israelieni păreau să se apropie de un punct de decizie cu privire la o astfel de operațiune, am început să analizăm cu atenție transferurile propuse de anumite arme către Israel care ar putea fi folosite în Rafah”, a spus oficialul, precizând că SUA s-au concentrat în special asupra bombelor de 2.000 de livre și „asupra impactului pe care acestea l-ar putea avea în mediile urbane dense, așa cum am văzut în alte părți din Gaza”.

Administrația analizează și alte vânzări, inclusiv cele de muniții de atac direct comun Boeing - kituri care transformă bombele în arme inteligente, a precizat oficialul. Niciunul dintre cazurile examinate nu implică transferuri iminente de arme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel