SUA sunt în discuții cu Turcia pentru a tripla producția de muniție

Foto Pexels -
Foto Pexels -

Statele Unite negociază cu Turcia pentru a cumpăra mai mulți explozivi necesari pentru a-și mări producția de obuze de artilerie, a raportat Bloomberg pe 27 martie.

Citatând oficiali familiarizați cu problema, jurnaliștii spun că aprovizionările de trinitrotoluenă (TNT) și nitroguanidină - un propulsant - din Turcia sunt cruciale pentru fabricarea munițiilor de calibru 155 mm.

Deoarece proiectilele de artilerie de calibrul 155 mm rămân cea mai urgentă nevoie militară a Ucrainei, partenerii occidentali ai Kievului se grăbesc să-și intensifice drastic producția. Cu aprovizionare suplimentară de TNT din Turcia, oficialii de la Washington speră să tripleze producția internă de muniții.

Pe 6 februarie, secretarul adjunct al Armatei SUA pentru Achiziții, Doug Bush, a declarat că Statele Unite își propun să-și dubleze producția de obuze de artilerie până în octombrie, notează Pravda.

Până la 1,5 milioane de proiectile disponibile pentru Ucraina prin programul ceh - raport

Ucraina ar putea primi 1,5 milioane de proiectile de artilerie din programul comun de achiziții inițiat de Cehia, a raportat Bloomberg pe 26 martie, citând Ministerul de Externe ceh.

"Putem face mult mai mult decât numărul anunțat inițial," a spus ministrul de externe ceh Jan Lipavsky.

În timp ce Lipavsky a refuzat să ofere un calendar specific pentru livrare, a spus că Ucraina ar putea primi în total 1,5 milioane de proiectile.

Lipavsky a sugerat de asemenea că inițiativa influențează deja pozitiv operațiunile militare ale Ucrainei, chiar dacă transporturile nu au început încă.

"Așa cum vedem, deja ajută Ucraina să lupte mai bine, pentru că ei știu că vor avea o aprovizionare cu muniție proaspătă, ceea ce le-a schimbat perspectiva asupra utilizării stocurilor actuale," a spus el.
Când președintele ceh Peter Pavel a declarat în februarie că Praga a găsit o modalitate de a achiziționa proiectile de artilerie pentru Ucraina din țări non-UE, a vorbit despre 800.000 de proiectile care ar putea fi livrate într-un timp scurt.

Wall Street Journal a scris pe 18 martie că Cehia achiziționează muniție pentru Ucraina global, inclusiv din țările aliate ale Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel