SUA, sancțiuni împotriva lui Vladimir Putin. Casa Albă confirmă

Sursa foto: Facebook President Joe Biden
Sursa foto: Facebook President Joe Biden

Statele Unite ale Americii vor impune sancțiuni împotriva președintelui rus Vladimir Putin.

Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a declarat că mișcarea SUA de a-i sancționa direct pe Putin și Lavrov, informație publicată prima dată pe surse de CNN, a fost făcută "în coordonare" cu aliații săi europeni, transmite CNN, citat de g4media.ro . SUA plănuiesc să impună sancțiuni președintelui rus Vladimir Putin, potrivit unor surse familiare cu decizia, citate de CNN.

Pe listă este posibil să fie incluși și alți oficiali ruși, a spus una dintre surse.

UE a decis punerea lui Putin și Lavrov pe lista celor sancționați

Uniunea Europeană a fost de acord să îi adauge pe preşedintele rus Vladimir Putin şi pe ministrul de externe Serghei Lavrov pe lista persoanelor sancţionate după invadarea Ucrainei. 

”Permiteţi-mi să remarc faptul că singurii şefi de stat din lume sancţionaţi de Uniunea Europeană sunt Assad din Siria, Lukaşenko din Belarus şi acum Putin din Rusia", a declarat Josep Borrell Fontelles, şeful politicii externe a UE, într-o conferinţă de presă după o reuniune a miniştrilor de externe din UE pentru a discuta detaliile sancţiunilor blocului, conform Reuters, citat de Agerpres.

”Cred că nu este o surpriză pentru careva și nu poate contesta nimeni pentru că am cerut acest lucru în unanimitate. Da, Putin și Lavrov vor fi pe listă. Să fim serioși. Ne confruntăm cu o invazie cu drepturi depline a unei țări de către o altă țară. Acesta este cel mai rău lucru care s-a întâmplat în Europa după Războiul Rece. Și nimeni nu știe ce se va întâmpla după asta, nimeni nu știe care sunt adevăratele intenții ale lui Putin. Și Uniunea Europeană își prezintă pachetul de sancțiuni, unul puternic, care în premieră va include personalități de acest nivel”, a mai spus Borrell, pe Twitter

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel