SUA, răspuns după amenințările Rusiei. "Desigur că mă îngrijorează"

John Kerry a spus că planurile Rusiei de a cumpăra noi rachete balistice intercontinentale sunt "îngrijorătoare" şi pot prevesti o revenire la ostilităţile internaţionale din timpul Războiului Rece.

Vladimir Putin a anunţat marţi, la un târg de armament, suplimentarea arsenalului nuclear cu 40 de rachete balistice intercontinentale care vor fi capabile să străpungă "chiar şi cele mai avansate sisteme de apărare antirachetă".

Ce spune secretarul de Stat american John Kerry

"Nimeni nu ar trebui să asculte acest fel de anunţ din partea liderului unei ţări puternice şi să nu fie îngrijorat de implicaţiile pe care le are", a declarat marţi Kerry, într-o teleconferinţă.

"Desigur că mă îngrijorează. Avem Acordul START (între Statele Unite şi Rusia privind reducerea armelor nucleare) şi încercăm să ne îndreptăm în direcţia opusă", a reproşat el.
Din anii '90 încoace a existat o "cooperare enormă" în distrugerea armelor nucleare care au fost staţionate în foste teritorii sovietice, a apreciat şeful diplomaţiei americane.

"Nimeni nu vrea să ne vadă făcând paşi înapoi, nimeni nu vrea, cred eu, să se întoarcă la o situaţie de Război Rece", a subliniat Kerry, scrie Realitatea.

VEZI ȘI: NATO: Rusia ar putea să atace foarte repede

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel