SUA promit că vor respinge orice tentativă de invadare a Taiwanului: Amenințarea e clară!

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Jake Sullivan, consilierul pentru securitatea națională de la Casa Albă, a promis că SUA vor respinge orice tentativă de invadare a Taiwanului.

Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat pentru Bloomberg că există o „amenințare distinctă” a acțiunii militare chineze împotriva Taiwanului și că SUA vor „împinge orice efort de a schimba status quo-ul.

Într-o avanpremieră a unui interviu cu David Rubenstein la emisiunea Bloomberg „The David Rubenstein Show: Peer-to-Peer Conversations” lansat joi, 8 septembrie, gazda l-a întrebat pe Sullivan dacă există vreun scenariu în care China ar putea invada Taiwan. Sullivan a răspuns spunând că „rămâne o amenințare clară că ar putea exista o contingență militară în jurul Taiwanului”.

Sullivan a subliniat că Beijingul și-a consolidat politica oficială de a nu renunța la invazia Taiwanului. El a spus că invazia rămâne o opțiune potențială pentru „reunificarea” Taiwanului.

Acesta a afirmat că poziția Chinei față de strâmtoarea Taiwan s-a schimbat de-a lungul timpului, ceea ce a spus el este evidențiat de „tulburarea status quo-ului în strâmtoarea Taiwan”. Consilierul Casei Albe a acuzat China că întreprinde acțiuni care „subminează pacea și stabilitatea”.

„Nu ar trebui să existe nicio modificare unilaterală a status quo-ului”

Sullivan a contrastat apoi comportamentul Chinei cu politica SUA, pe care a descris-o ca fiind „consecventă”. El a explicat apoi că, pe baza politicii SUA „o singură China”, a Legii privind relațiile cu Taiwan și a trei comunicate comune, nu ar trebui să existe „nicio modificare unilaterală a status quo-ului” în strâmtoarea Taiwan. El a subliniat că guvernul SUA va „respinge orice efort de a schimba status quo-ul prin forță”.

Când a fost întrebat despre poziția administrației Biden cu privire la legislația în așteptare din Congres, menită să susțină sprijinul SUA pentru Taiwan, Sullivan a spus că se va întâlni cu parlamentarii pentru a discuta cu privire la acest lucru.

El a fost reticent să intre în detalii despre planurile Casei Albe, dar a dezvăluit că există modalități prin care SUA pot „consolida asistența de securitate”, pe care el a descris-o ca fiind „eficientă și robustă, care va îmbunătăți securitatea Taiwanului”. Totuși, el a spus că există „alte elemente care ne îngrijorează”, conform Taiwan News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel