SUA îl pune sub acuzare pe Snowden pentru spionaj

Edward-Snowden
Edward-Snowden

Statele Unite ale Americii au recunoscut că îl pun sub acuzare pe expertul în IT Edward Snowden, fostul angajat al Agenției Naționale de Securitate (NSA) care a dezvăluit sistemul prin care SUA monitorizează cetățenii prin rețelele sociale sau cele de telefonie mobilă.

Departamentul de Justiție îl acuză pe american de spionaj și furtul proprietății guvernului, scrie The Independent.

Edward Snowden a făcut probabil cea mai mare scurgere de informații din 1971 încoace, atunci când David Ellsberg publica dosarele Pentagonului în New York Times. Ca angajat al unui subcontractant al guvernului, Snowden a avut acces la rapoarte confidențiale ale NSA. După luni de prelucrare, acesta le-a trimis ziarelor The Guardian și Washington Post.

Documentele din posesia lui Snowden, care a zburat la Hong Kong imediat după dezvăluiri, au creat o dezbatere la nivel mondial cu privire la punctul până la care SUA poate merge în supravegherea cetățenilor ei și nu numai.

Oficialii americani au apărat, în majoritatea lor, programele prin care NSA obține pachete de date despre abonații la rețeaua de telefonie Verizon sau cei care folosesc Facebook, Google, Apple, Yahoo ș.a. Ei argumentează că un astfel de program a oprit multe amenințări teroriste, iar fostul șef al FBI, Robert Mueller, a spus chiar că dacă acest mecanism exista în 2001, putea opri atentatele din 11 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel