SUA evită intrarea în incapacitate de plată. Joe Biden a promulgat legea

După mai multe săptămâni de confruntări politice cu republicanii, preşedintele Joe Biden a promulgat sâmbătă legea care înlătură riscul intrării SUA în incapacitate de plată, a transmis Casa Albă.

Săptămâna aceasta, Congresul american a adoptat un proiect de lege care permite suspendarea plafonului datoriei SUA până în ianuarie 2025, imediat după alegerile prezidențiale. Plafonul datoriei era stabilit la 31.400 de miliarde de dolari. În cadrul negocierilor cu majoritatea republicană din Camera Reprezentanților, democrații au acceptat anumite obiective bugetare în schimb.

Republicanii și democrații își revendică victoria

În final, atât republicanii, cât și democrații își revendică victoria. Republicanii susțin că au obținut înghețarea unor cheltuieli, în timp ce democrații afirmă că au reușit să mențină cele mai importante programe sociale, marile proiecte de investiții și cheltuielile militare, inclusiv cele destinate susținerii Ucrainei.

Preşedintele Biden le-a mulţumit responsabililor Congresului, chiar și liderului republican din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, pentru 'colaborarea' lor în obţinerea acestui compromis, care a evitat o situaţie 'catastrofică' pentru SUA.

McCarthy este în schimb criticat de tabăra republicană radicală din jurul fostului preşedinte Donald Trump, care - la fel ca Joe Biden - vrea să obţină un nou mandat prezidenţial la alegerile de din 2024 şi consideră că liderul republican din Cameră le-a făcut prea multe concesii democraţilor.

Vezi și - Casa Albă, după ce Joe Biden a căzut pe o scenă: Președintele se simte bine

Președintele Joe Biden este „bine” după ce s-a împiedicat și a căzut la un eveniment din Colorado, spun oficialii Casei Albe.

Președintele Biden a dat cu piciorul peste un sac de nisip în timp ce înmâna diplomele la o ceremonie de absolvire a Academiei Forțelor Aeriene din SUA.

Joe Biden, care este cel mai bătrân președinte în exercițiu al națiunii, la 80 de ani, a fost ajutat să se ridice în picioare și părea să nu fie rănit după căderea de joi. Vezi continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel