Casa Albă, după ce Joe Biden a căzut pe o scenă: Președintele se simte bine

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Președintele Joe Biden este „bine” după ce s-a împiedicat și a căzut la un eveniment din Colorado, spun oficialii Casei Albe.

 

El a dat cu piciorul peste un sac de nisip în timp ce înmâna diplomele la o ceremonie de absolvire a Academiei Forțelor Aeriene din SUA.

Joe Biden, care este cel mai bătrân președinte în exercițiu al națiunii, la 80 de ani, a fost ajutat să se ridice în picioare și părea să nu fie rănit după căderea de joi.

„M-am lovit în saci de nisip!” a glumit președintele reporterilor când a sosit înapoi la Casa Albă în acea seară.

A stat în picioare de aproximativ o oră și jumătate pentru a da mâna cu fiecare dintre cei 921 de cadeți absolvenți.

În imagini, Biden pare să arate spre unul dintre cei doi saci de nisip folosiți pentru a-și susține teleprompterul, în timp ce era ajutat de un oficial al Forțelor Aeriene și de doi membri ai serviciilor sale secrete.

A fost văzut întorcându-se înapoi la locul său neasistat și, mai târziu, făcând jogging către echipa sa când ceremonia s-a încheiat.

„Pe scenă era un sac de nisip, în timp ce dădea mâna”, a scris directorul de comunicații al Casei Albe, Ben LaBolt, pe Twitter. "Președintele este bine", a continuat acesta.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că Biden s-a urcat în avion arătând „un zâmbet larg”, deși un reporter a remarcat că nu a răspuns la întrebări înainte de zbor.

Criticii au spus că Biden este prea bătrân pentru a candida pentru un al doilea mandat ca președinte.

Sondajele recente sugerează că majoritatea alegătorilor americani sunt îngrijorați de vârsta lui înaintată. Ar avea 82 de ani la începutul unui al doilea mandat, dacă va câștiga.

Reacția lui Trump

Fostul președinte Donald Trump, favoritul republican care s-a confruntat cu Biden la alegerile pentru Casa Albă din 2024, a reacționat la incident, în cadrul unui eveniment de campanie din Iowa, spunând că „totul este o nebunie”. Trump este cu doar 4 ani mai tânăr decât Biden.

„Sper că nu a fost rănit”, a spus Trump, în vârstă de 76 de ani, care a luat deseori în râs vârsta lui Biden.

"Trebuie să fii atent la asta pentru că nu vrei - nu vrei asta. Chiar dacă trebuie să fii în vârful picioarelor pe rampă", a adăugat domnul Trump, referindu-se, aparent, la propria sa ieșire atentă de pe o scenă, care a făcut titluri de ziare în 2020.

El a spus la acea vreme că rampa de la Academia Militară a Statelor Unite din West Point, New York, era alunecoasă și a eliminat întrebările media care au urmat despre propria sănătate, drept știri false.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel