SUA, decizia care afectează România. Radu Oprea: Am prezentat poziţia noastră

Mihai Ciobanu / 26 iul 2018 / 13:56 Salveaza PDF Comentarii

România este afectată în mod direct de deciziile SUA cu privire la politica industrială.

România se află printre cele 10 ţări europene afectate în mod direct de deciziile Statelor Unite ale Americii cu privire la politica industrială, iar poziţia ţării noastre este că Europa trebuie să rămână unită în dialogul cu SUA, a declarat, joi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu Ştefan Oprea, într-o conferinţă de presă. 

"România se află printre cele 10 state afectate în mod direct de decizia SUA. Sunt industrii afectate, precum cea a oţelului. Am avut consultări cu mediul de afaceri, am prezentat la Bruxelles poziţia noastră şi dorim ca poziţia şi dorinţele mediului de afaceri din România să fie cunoscute şi să fie prezentate în cadrul negocierilor", a spus ministrul. În opinia sa, Uniunea Europeană trebuie să aibă în continuare o voce comună în negocierile cu Statele Unite. 

"Uniunea Europeană trebuie să rămână unită în dialogul cu SUA, iar ceea ce am văzut astăzi în rezultatele acţiunilor preşedintelui Juncker sunt în zonele încurajatoare", a arătat Oprea. Miercuri, într-o conferinţă de presă la Washington, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au anunţat că au ajuns la un acord privind relaţiile comerciale dintre SUA şi UE.


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26