SUA: Coreea de Nord se află în faza de provocare. Phenianul trebuie să înceteze

SUA: Coreea de Nord se află în faza de provocare. Phenianul trebuie să înceteze
SUA: Coreea de Nord se află în faza de provocare. Phenianul trebuie să înceteze

Secretarul de stat american Antony Blinken susține că Coreea de Nord se află în faza de provocare.

Coreea de Nord este în faza de provocare cu testele sale recente de rachete balistice, a afirmat sâmbătă secretarul de stat american Antony Blinken, transmite Agerpres, citând France Presse.

Antony Blinken şi miniştrii de externe sud-coreean Chung Eui-yong şi japonez Hayashi Yoshimasa şi-au reafirmat unitatea în faţa ameninţării nord-coreene în timpul unei întâlniri desfăşurate sâmbătă la Honolulu, în statul american Hawaii.

Phenianul trebuie să înceteze activităţile sale ilegale şi să înceapă dialogul, au scris cei trei înalţi diplomaţi într-un comunicat comun. Ei au calificat drept destabilizatoare cele şapte teste efectuate de la începutul acestui an de Coreea de Nord.

Washingtonul, Tokyo şi Seulul nu au nicio intenţie ostilă faţă de Phenian şi doresc în continuare lansarea unui dialog fără condiţii prealabile, au adăugat ei.

Blinken s-a oprit în Hawaii pe drumul de întoarcere dintr-un turneu în regiunea Pacificului, unde a vizitat Australia şi Fidji. La Melbourne, el a participat la o reuniune a QUAD, alianţa dintre SUA, Australia, Japonia şi India menită să contracareze influenţa în creştere a Chinei în Asia-Pacific. 

Coreea de Nord testează rachete ce pot lovi SUA: "Putem cutremura lumea"

Coreea de Nord a transmis că este una dintre puţinele ţări ale lumii dotate cu arme nucleare şi cu rachete avansate şi singura care se împotriveşte Statelor Unite, cutremurând lumea prin testele cu rachete efectuate.

Luna ianuarie a fost una record în privinţa acestor teste, fiind înregistrate cel puţin şapte astfel de teste şi nouă rachete lansate, inclusiv un nou tip de rachetă hipersonică ce poate efectua manevre la viteze ridicate. În cadrul acestor teste recente a fost lansată prima dată după anul 2017 o rachetă balistică cu rază intermediară de acţiunea Hwasong-12, capabilă să lovească teritorii americane în Oceanul Pacific, scrie Agerpres.

În lumea de azi în care multe ţări irosesc timpul tratând cu SUA cu supunere şi obedienţă oarbă, există o singură ţară pe această planetă care poate cutremura lumea prin lansarea unei rachete ce are în raza sa de acţiune teritoriul american, notează într-o declaraţie Ministerul de Externe nord-coreean. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel