SUA, bombardament în Siria, contra unei grupări proiraniene

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Aviaţia militară americană a efectuat, duminică, un bombardament în estul Siriei, vizând un vehicul al unui grup islamist proiranian, afirmă surse citate de agenţia Associated Press.

Conform unor surse locale, o dronă americană a distrus un camion al grupului islamist Kataib Sayyid al-Shuhada, imediat după ce vehiculul intrase în Siria venind din Irak.

Şoferul vehiculului a fost ucis, potrivit organizaţiei Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). În vehicul erau arme şi muniţie, potrivit OSDO.

În estul Siriei sunt staţionaţi sute de militari americani care participă la operaţiuni împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

Pe 27 iunie, avioane militare americane au atacat poziţii ale unor miliţii islamiste proiraniene, în estul Siriei, un atac soldat cu moartea a patru persoane.

Iranul a trimis trupe în Siria pentru a oferi susţinere Administraţiei Bashar Al-Assad în conflictul militar cu grupuri insurgente şi teroriste.

Bashar al-Assad, reales pentru al patrulea mandat de 7 ani în fruntea Siriei

Preşedintele sirian Bashar al-Assad, care a fost reales pentru un al patrulea mandat de 7 ani în luna mai 2021, în ciuda acuzaţiilor de fraudă din partea multor ţări occidentale, a depus jurământul de sâmbătă, la Damasc.

Ceremonia a fost linia militără impusă de regimul Assad. Garda de onoare l-a întâmpinat pe conducător în timp ce cobora pe un covor roşu, înainte de a intra în palat pentru a fi învestit şi a sta de vorbă cu o mulţime de oficiali şi demnitari.

Doi ofiţeri de armată au purtat copii ale Constituţiei şi Coranului Siriei, pe care Bashar al-Assad a depus jurământul.

Assad a spus în discursul său că principala cauză a crizei economice actuale a Siriei a fost îngheţarea activelor ţării sale deţinute de băncile libaneze. Potrivit unor estimări, a spus Assad, Siria are între 40 şi 60 miliarde de dolari în băncile libaneze, ceea ce este suficient pentru a bloca economia şi a pune presiune pe moneda siriană.

Khattar Abou Diab, care preda ştiinţe politice la Universitatea din Paris, crede că Assad supraestimează cu mult valoarea activelor siriene deţinute în Liban şi a precizat că guvernul libanez, sub presiunea Hezbollah, a trimis bunuri subvenţionate, inclusiv benzină, pentru a sprijini economia siriană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel