SUA, avertizate de Iran în urma protestelor. Poporul nu acordă credit declarațiilor lui Trump

Iranul a respins sâmbătă declaraţiile ''oportuniste'' ale preşedintelui american, Donald Trump, după ce acesta a denunţat atitudinea Teheranului faţă de manifestanţii iranieni care au protestat în această săptămână împotriva puterii şi a dificultăţilor economice cu care se confruntă ţara, relatează AFP.

Populaţia iraniană a fost avertizată de către guvern să evite "adunările publice ilegale" ca urmare a manifestaţiilor de protest desfăşurate în toată ţara, scrie  BBC.

În urma protestelor din Iran  au fost arestate mai multe persoane,   imaginile postate pe reţelele sociale arată  ciocniri cu forţele de ordine, care au intervenit pentru a dispersa mulţimea.

Mulţimile au scandat împotriva preşedintelui Hassan Rouhani, dar şi a liderului suprem Ayatollahul Khamenei.

Poporul iranian nu acordă nici o importanţă şi nici un credit declaraţiilor oportuniste ale unor responsabili americani şi ale lui Donald Trump, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Bahram Ghassemi, citat de media.

[citeste si]

Ghassemi a calificat drept înşelător sprijinul unor responsabili americani faţă de adunările care au avut loc în mai multe oraşe iraniene în ultimele zile.

Guvernul iranian trebuie să respecte drepturile lor, îndeosebi dreptul de a se exprima. Lumea priveşte, a declarat Trump pe Twitter, referindu-se la protestatarii iranieni.

SUA au condamnat în mod ferm vineri valul de arestări în cursul manifestaţiilor din Iran. Un număr de 52 de persoane au fost arestate joi în timpul unor proteste la Machhad împotriva şomajului şi a inflaţiei. Manifestanţi, acuzaţi de guvern că au legătură cu opoziţia, au ieşit din nou în stradă vineri, lansând sloganuri ostile preşedintelui Hassan Rohani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel